Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  9 semne ca mananci prea mult ZAHAR
426 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La ce ore e bine sa mananci?
268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ajuta-ti hormonii sa nu mai ceara zahar si dulciuri
154 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Indigestia-vara
1.228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cat de GRAS este FICATUL tau ?
508 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CARTOFII - beneficii. Ii mananci cand vrei sa slabesti?
391 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum cresti simplu consumul de proteine
264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La ce ore e bine sa mananci? Afla opinia nutritionistulu
342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturiste impotriva diabetului
402 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce este bine sa mananci maslinele cu tot cu samburi -
373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

De ce NU este bine sa mananci ZAHAR

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.08.2023  Adauga la favorite 237 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cei mai multi dintre noi consumam mai mult zahar decat ar trebui, iar americanii sunt campioni la acest capitol. In fiecare zi, in medie, un american consuma in jur de 77 de grame de zahar, de trei ori mai mult decat cantitatea zilnica recomandata. Cea mai mare parte vine din sucuri, urmate de snacksuri si deserturi.

Spre deosebire de zaharul care se gaseste in mod natural in alimente, cel adaugat in timpul procesarii sau prepararii poate avea efecte daunatoare asupra organismului, scriu cei de la Eat This, Not That, care citeaza un studiu Harvard. Conform cercetarii, o cantitate mare de zahar consumata in mod regulat este asociata cu kilograme in plus, diabet si boli ale ficatului. De asemenea, nivelul trigliceridelor poate creste mult, ceea ce duce la un risc mai mare de boli de inima.


Daca renunti la zahar pentru o luna, ti se poate parea dificil la inceput, dar isi vei da seama ca merita. De la un risc scazut de diabet la o sanatate mai buna a intestinului si mai putina anxietate, iata efectele renuntarii la zahar pentru 30 de zile.

BENEFICIILE RENUNTARII LA ZAHAR PENTRU O LUNA
Reducerea inflamatiei din corp
Inflamatia cronica este legata de o gama larga de afectiuni, inclusiv diabet, boli cardiovasculare, Alzheimer sau artrita, iar trei din cinci persoane din intreaga lume mor din cauza bolilor inflamatorii. Pe langa consumul excesiv de alcool, fumatul, obezitatea si stresul cronic, care pot creste riscul de inflamatie, un studiu din 2006 sugereaza ca zaharul poate fi direct implicat. A invata sa traiesti fara adaosul de zahar te poate ajuta sa reduci riscul unora dintre aceste afectiuni inflamatorii.

Cresterea energiei
Desi zaharul e o sursa de energie, calitatea acestei surse este cel mai important lucru. Zaharul rafinat, cum este cel care se gaseste in alimente procesate, chipsuri sau prajituri, te poate face sa te simti letargic. Renuntarea pentru o luna la zahar poate creste simtitor nivelul de energie in mod natural.

Un plus pentru sanatatea intestinala
Daca te lupti cu balonarea sau ai un sistem digestiv imprevizibil, ar trebui sa iei in considerare o pauza de la zahar. Eliminarea lui pentru o luna va fi benefica pentru sanatatea digestiva, intrucat va contribui la mentinerea unui echilibru al bacteriilor intestinale bune.

"Zaharul si carbohidratii rafinati hranesc bacteriile daunatoare din intestin, cea ce poate duce la probleme digestive", precum gaze, balonare, diaree sau constipatie, a explicat un specialist in nutritie.


Scaderea riscului de a dezvolta diabet de tip 2
Cercetatorii au descoperit ca o crestere a cantitatii de zahar din mancarea consumata este legata de dezvoltarea diabetului de tip 2. Indiferent de greutatea corporala a unei persoane sau de nivelul de grasime viscerala, consumul unei singure bauturi indulcite cu zahar in fiecare zi este asociat cu un risc crescut de diabet.

Piele mai frumoasa si mai sanatoasa
Un studiu recent facut in Franta, care a cercetat obiceiurile alimentare a peste 24.000 de adulti, pentru a vedea daca felul in care mananca influenteaza dezvoltarea acneei, a aratat ca o dieta cu mult zahar, grasimi si produse de origine animala este conectata cu o cresterea a aparitiei acneei la adulti. Renuntarea la zahar pentru o luna poate fi benefica pentru curatarea si luminozitatea pielii.

Reducerea riscului aparitiei cancerului
Un raport din 2020 publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica a constat ca aportul de zahar poate fi un factor de risc in dezvoltarea unor tipuri de cancer, cu accent pe cel de san. Un dietetician de renume a declarat: "Consumul de zahar 'hraneste' celulele canceroase, chiar si pe cele care au deja cancer in ele".

Mai putina anxietate si depresie
Renuntarea la zaharul adaugat pentru o luna nu are efecte pozitive doar asupra corpului, ci si asupra mintii. Conform unui studiu, un aport mai mare de zahar dintr-o dieta e asociat si cu un risc mai mare de depresie. In 2019 s-a descoperit ca alimentatia bogata in zahar poate provoca modificari neurobiologice ale functiilor creierului, stari emotionale alterate si anxietate.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.