Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Personaje ale nazismului - Rudolf Hess
935 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ochi de tigru
1.212 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alan Mathison Turing
1.092 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Enigma Hiperboreenilor (Istoria Geto-Dacilor - ep 2)
729 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata padurii
197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata padurii. Orhideele
58 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ochiul lui Horus
461 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regii razboinici ai Siberiei
771 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regii razboinici ai Siberiei
595 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Enigma sitemului solar
370 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Enigma „Ochiului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.06.2023  Adauga la favorite 82 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Enigma „Ochiului" (El Ojo), insula circulara care se roteste in jurul propriei axe

In adancurile unei delte din Argentina a fost descoperita o insula misterioasa si circulara care se roteste in chip inexplicabil in jurul propriei axe. Aceste caracteristici neobisnuite i-au atras porecla „El Ojo" („Ochiul").

Intrigat de aceasta formatiune bizara, producatorul de filme documentare Sergio Neuspiller vrea sa lanseze o expeditie stiintifica. Scopul lui? Sa afle adevarul cu privire la acest fenomen ciudat si nemaivazut

AcasaMistere Neelucidate
Enigma „Ochiului" (El Ojo), insula circulara care se roteste in jurul propriei axe Mistere neelucidate Niciun comentariu


In adancurile unei delte din Argentina a fost descoperita o insula misterioasa si circulara care se roteste in chip inexplicabil in jurul propriei axe. Aceste caracteristici neobisnuite i-au atras porecla „El Ojo" („Ochiul").

Intrigat de aceasta formatiune bizara, producatorul de filme documentare Sergio Neuspiller vrea sa lanseze o expeditie stiintifica. Scopul lui? Sa afle adevarul cu privire la acest fenomen ciudat si nemaivazut.

Formatiune naturala sau artificiala?

In timp ce naviga pe Google Maps in cautarea unui loc unde sa filmeze un documentar, atentia lui Neuspiller a fost atrasa de o formatiune ciudata, situata in Delta Parana, din Argentina. Formatiunea era, de fapt, o insula de o forma „ciudat de circulara". A botezat-o „El Ojo".

„El Ojo este un cerc de pamant cu diametrul de 118 metri, inconjurat de un canal ingust de apa. Cele doua cercuri, cel format de apa si cel din pamant, au o forma atat de coerenta incat este greu de crezut ca insula este un fenomen natural", a spus Neuspiller.

Mai mult, in timp ce studia insula in detaliu, producatorul argentinian a observat ca ea pare sa se invarta in jurul propriei axe (asa cum se vede in clipul video de mai sus).

Dupa ce si-a anuntat descoperirea, producatorul a decis sa mearga direct la fata locului, pentru a vedea bizarul fenomen cu propriii ochi. I-a luat cu el pe Richard Petroni, un inginer specializat in constructii civile si hidraulica, si pe Pablo Martinez, un expert tehnic.

Desi sperau sa gaseasca o explicatie rationala, cei trei au fost bulversati si mai tare de ceea ce au gasit.

„Zona este extrem de ciudata. Apa este incredibil de limpede si rece, ceva neobisnuit in regiune. Mai mult, discul de pamant este mult mai dens in comparatie cu mlastina din jur. Nu stim de ce, dar pluteste", a afirmat Neuspiller.


Desi explorarea este deocamdata suspendata, producatorul spera ca intr-o zi va elucida misterul Ochiului. De aceea, a decis sa lanseze o campanie de strangere de fonduri. Banii, spune el, il vor ajuta sa recruteze o echipa multidisciplinara si sa achizitioneze tehnologia necesara.

Inca nu putem explica in mod cert cum a luat nastere insula. Unii cred ca ea se datoreaza unor fenomene paranormale, altii au ipoteze mult mai rationale. Exista oameni care cred ca Ochiul nu este neaparat unic si ca ar putea exista o multitudine de formatiuni similare in zona.

Oricare ar fi explicatia, pana cand Sergio Neuspiller isi indeplineste obiectivul, poti observa si tu misterioasa formatiune pe Google Maps, la coordonatele: 34°15’07.8″S 58°49’47.4″W.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.