Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce sunt taratele de psyllium?
813 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii adjuvante in diabetul de tip 2
158 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dieta Dukan-10 alimente obligatorii
1.584 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ai voie sa mananci paine cand tii dieta?
1.152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BALONARE si GAZE intestinale? Ce boli pot ascunde
160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BALONARE si GAZE Intestinale? Ce BOLI pot ASCUNDE
154 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BALONARE si GAZE Intestinale? Ce BOLI pot ASCUNDE
119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diverticulita
150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 BAUTURI PENTRU CREIER
127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimentatie in gastrita cronica
249 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Taratele de Psyllium

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.05.2023  Adauga la favorite 189 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Psyllium reprezinta un tip de fibre, care se obtin din semintele plantei Plantago ovata. Pot fi sub forma de granule, capsule, pudra sau coji, adica tarate. Cele din urma le gasesti fie in mixurile de cereale cu adaos de fibre ori in ambalaje individuale. Cand sunt ingerate, aceste fibre solubile trec prin intestinul subtire, fara sa se descompuna complet. In schimb, ele actioneaza ca un burete care absoarbe apa si se transforma intr-un compus gros si vascos, care facilitateaza tranzitul si digestia. Rezistenta lor digestiva le permite taratelor sa ajute la reglarea nivelului ridicat de colesterol, zahar si trigliceride din sange. De asemenea, ajuta la mentinerea greutatii si la ameliorarea problemelor digestive.

Vezi si: Balonarea poate fi simptom al acestor boli. Sfatul medicului

Remediu contra constipatiei
Taratele de psyllium usureaza miscarile intestinale si faciliteaza digestia, fara sa provoace flatulenta sau balonare. Aceste fibre reprezinta un remediu bun pentru constipatie, (cu conditia sa bei suficienta apa!), insa pot fi folosite si in cazurile de diaree, deoarece absorb apa, ceea ce creste densitatea scaunului si incetineste transportul materiilor fecale spre colon. Sunt bune si pentru persoanele care se confrunta cu sindromul colonului iritabil si cu boala Crohn, care sunt deja familiarizate cu probleme de tranzit. Pentru prevenirea constipatiei, taratele de psyllium de administraza cu un pahar de apa, 1 lingurita pe zi. De asemenea, la fel de important este sa te hidratezi cu cel putin 6-8 pahare de apa, pe zi.

Ajuta la slabit
Cand sunt ingerate, taratele de Psyllium confera satietate si ajuta la controlul apetitului, ceea ce sustine pierderea in greutate sau mentinerea kilogramelor. Un studiu a constatat ca administrarea a 10,2 g de psyllium inainte de micul dejun si inainte de masa de la pranz reduce semnificativ pofta de a manca si confera satietate, comparativ cu grupul caruia i s-a administrat substante placebo. Un alt studiu a aratat ca asocierea taratelor de psyllium cu o dieta bogata in fibre reduce semnificativ numarul de kilograme in plus, indicele de masa corporala si procentul de grasime.

Reduc nivelul colesterolului rau
Consumul de fibre solubile precum taratele de psyllium, ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL (rau), la cresterea celui HDL (bun) si, totodata, la reglarea nivelului de colesterol total. In cadrul unui studiu, participantii care au luat 6 g de psyllium in fiecare zi, timp de 6 saptamani, au experimentat o reducere cu 6% a colesterolului LDL. Intr-un alt studiu, s-a constatat ca administrarea a 5 g de psyllium, de doua ori pe zi, timp de 5 saptamani, a crescut nivelul colesterolului HDL la persoanele cu diabet zaharat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.