Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce se intampla daca bei apa de usturoi in fiecare zi?
304 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla, daca bei apa de usturoi in fiecare zi
445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cata apa este bine sa bei pe stomacul gol
990 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cand e bine sa bei apa?
702 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce nu ar trebui niciodata sa bei apa cu gheata!
1.495 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iata ce spune culoarea urinei despre sanatatea ta!
694 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BOMBA naturala pentru a proteja sistemul imunitar
391 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Apa foi din dafin si scortisoara
730 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bea apa cu lamaie
600 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de patrunjel
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce se intampla daca bei zilnic apa cu lamaie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.03.2023  Adauga la favorite 233 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Nu stim exact cata apa sa consumam, insa un lucru este cert – apa este cea mai buna sursa de hidratare! Multi nu bem cat ar trebui, iar acest lucru se intampla pentru ca apa nu are gust. Aici isi intra in rol apa cu lamaie – putem sa imbunatatim gustul apei adaugand sucul de la o lamaie stoarsa. In felul acesta, bem mai multa apa si ne hidratam eficient, un aspect esential pentru o stare de sanatate optima. Cum aflam ca bem suficient? Simplu. Culoarea urinei trebuie sa fie galben pai sau aproape limpede!

Imbunatateste digestia
Acidul asigura un mediu prielnic digerarii alimentelor, de aceea stomacul il secreta in cantitati mari. Potrivit unor cercetari, acidul din lamaie se dovedeste util in completarea celui secretat de stomac, care se reduce pe masura ce inaintam in varsta. Unele persoane beau dimineata pa cu lamaie ca un laxativ pentru a preveni constipatia. Apa cu lamaie nu contribuie doar la imbunatatirea digestiei, ci are si efect diuretic, prevenind acumularea toxinelor.

Are un rol in slabit
Un studiu publicat in Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition scoate la iveala faptul ca polifenolii cu rol antioxidant din compozitia lamailor reduc semnicativ surplusul ponderal provocat de alimentatia bogata in grasimi. Totodata, rezistenta la insulina este imbunatatita. Desi studiul este efectuat pe soareci, ramane sa fie dovedit si la oameni. Cu siguranta ca, daca faci un obicei din a consuma apa cu lamaie dimineata, timp de 20 de zile, inlocuind sucul de portocale sau cafeaua cu lapte pe care le bei la trezire, foarte probabil ca talia ti se va subtia.

Este o sursa buna de vitamina C
Vitamina C este un antioxidant important, care previne distrugerea celulelor cauzata de radicalii liberi.. Desi lamaia nu este in topul alimentelor celor mai bogate in vitamina C (cum ar fi ardeiul, brocoli, guava, papaya, kiwi, portocala, capsuna, ananas, etc), potrivit United States Department of Agriculture, 60 ml de zeama de lamaie (suc stors de la o lamaie proaspata) furnizeaza 18.6 miligrame (mg) de vitamina C, doza zilnica recomandata (DZR) la adult fiind de aproximativ 65-90 mg. Vitamina C reduce riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral (AVC) si hipertensiune arteriala. Alte studii, desi contradictorii, scot la iveala faptul ca vitamina C ajuta in preventia sau reducerea duratei racelii comune la unele persoane.

Imbunatateste aspectul pielii
Ramane discutabil felul prin care apa imbunatateste aspectul pielii, insa un lucru este sigur: daca pielea este deshidratata, isi pierde din elasticitate, devine uscata si predispusa la riduri. Nu este clar cum ar trebui sa procedam: sa bem mai multa apa sau sa aplicam o crema de fata hidratatanta? Cercetatorii de la Facultatea de Medicina din cadrul University of Wisconsin-Madison ne recomanda consumul a cel putin 8 pahare de apa zilnic pentru a ne mentine hidratati si a elimina toxinele din piele.

Furnizeaza potasiu
Organismul nu poate functiona optim in lipsa acestui mineral. Potasiul este necesar pentru comunicarea neuro-musculara, precum si pentru transportul substantelor nutritive si eliminarea reziduurilor. Potasiul contrabalanseaza unele dintre efectele sarii asupra tensiunii arteriale

Impiedica formarea calculilor renali
Acidul citric din lamai contribuie la prevenirea calculilor renali - cercetatorii americani recomanda cresterea aportului de acid citric pentru reducerea riscului de a dezvolta noi calculi renali. Apa cu lamaie nu ajuta nu doar in obtinerea unei cantitati crescute de acid citric, ci furnizeaza si apa necesara pentru diureza. O jumatate de cana de suc de lamaie poate contine aceeasi cantitate de acid citric pe care o regasesti in unele medicamente care ti-au fost prescrise.

Efecte adverse?
Se poate ca apa cu lamaie sa aiba efecte adverse? In ciuda potentialului benefic, lamaia contine acid citric, care in teorie poate eroda smaltul dentar. Pentru a reduce riscul, adauga apa intr-o proportie mai mare si bea cu ajutorul unui pai. Poti clati gura dupa aceea.

Dupa ce beau apa cu lamaie, unele persoane acuza senzatie de arsura retrosternala (pirozis).

Exista cazuri in care apa cu lamaie a fost blamata si pentru vizitele prea dese la toaleta. Desi sucul de la lamaie este considerat diuretic (creste productia de urina), nu exista dovezi care sa arate ca vitamina C din surse naturale (lamaia) ar avea efect diuretic. Frecventa crescuta a vizitelor la baie poate fi pusa pe seama consumului de apa in cantitate mai mare, ceea ce este, insa, un lucru bun.

Surse de informatie:

health.clevelandclinic.org

www.healthline.com

www.health.harvard.edu


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.