Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce mananci daca ai colesterolul marit?
691 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iti scazi colesterolul cu patrunjel
1.335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La ce ore e bine sa mananci?
155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CARTOFII - beneficii. Ii mananci cand vrei sa slabesti?
262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suc care dizolva tot ce mananci
241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum cresti simplu consumul de proteine
147 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  11 alimente care fac sa iti creasca colesterolul bun
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce NU mananci daca ai TENSIUNEA MARE
341 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  11 alimente pentru colesterol
199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Indigestia-vara
1.104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce sa mananci cand ai colesterolul mare?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.02.2023  Adauga la favorite 123 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Alimente recomandate.

Paste integrale. Antioxidantii din paste contribuie la controlul nivelului de insulina care, la randul ei determina diminuarea nivelului LDL si al trigricelidelor. Persoanele care mananca paste preparate din cereale integrale slabesc mai mult decat cele care prefera celelalte preparate din faina alba.

Ouale cresc nivelul de colesterol bun, fara a-l marii pe cel rau. Cei care obisnuiesc sa manance cel putin un ou in fiecare zi slabesc mai repede si sunt mai plini de energie fata de cei care refuza acest aliment.

Migdale. O mana de migdale mancate zilnic, timp de mai multe saptamani, ajuta la pierderea kilogramelor. Acestea contribuie la scaderea nivelului de colesterol rau din sange, avand chiar efect similar cu tratamentul medicamentos in asemenea cazuri. Hipotensivii sunt, de asemenea, sfatuiti sa consume in medie 5 migdale zilnic pentru a normaliza valoarea tensiunii arteriale. Aceste oleaginoase au avantajul de a ajuta organismul sa nu asimileze categoriile ce provin din alimente nesanatoase.

Ciocolata neagra. Cercetarile arata ca ciocolata neagra imbunatateste sanatatea inimii, scade tensiunea arteriala, reduce nivelul de LDL. Cu ajutorul ei se reduce posibilitatea de formare de cheaguri de sange, sporind insa fluxul de sange catre creier.

Pizza cu ansoa. O prezenta surprinzatoare pe aceasta lista este pizza cu ansoa si usturoi. Deti este vazuta de multi ca un preparat fast-food, acest tip de pizza este indicat pacientilor cu nivel crescut de colesterol rau datorita combinatiei de peste ansoa cu usturoi. Ansoa contine zinc, fier, iod si seleniu, elemente ce contribuie la sporirea uleiului de peste. Se stie ca untura de peste este deosebit de eficienta in reducerea LDL, insa efectul este sporit de prezenta usturoiului. De altfel, orice combinatie intre usturoi si ansoa functioneaza.



Alimente nerecomandate

Tilapia. Contrat opiniei generale, pestele nu este indicat in orice dieta. De exemplu, pestele tilapia trebuie evitat de persoanele cu hipercolesterolemie, deoarece este bogat in acizi grasi omega 6 si are un nivel scazut de acizi grasi omega 3.

Tofu. Este adevarat ca soia reuseste sa reduca LDL, insa acest lucru se produce doar daca se mananca o cantitate de aproape 2kg de soia in fiecare zi. Daca se depaseste aceasta cantitate, soia “ajuta" organismul sa depoziteze grasime.

Suc de mere. Un mar pe zi tine doctorul departe, spune un proverb romanesc. Acest lucru este valabil doar daca fructul este mancat proaspat, nu sub forma de dulceata sau de suc la cutie. Pentru ca sucul de mere doar ca nu e deloc bogat in fibre, dar contine si cantitati mari de zahar. Din cauza acestei combinatii nefericite creste si nivelul de zahar din sange, dar si cel al LDL.

Margarina. Folosita multi ani din cauza pretului relativ mic in comparatie cu cel al untului, margarina este unul dintre cele mai periculoase alimente. Motivul il constituie continutul de uleiuri hidrogenate si partial hidrogenate. Margarina contine niveluri ridicate de grasimi trans (cele mai periculoase grasimi), care cresc nivelul colesterolului “rau" si il micsoreaza pe cel al colesterolului “bun", contibuind la marirea riscului de afectiuni cardiovasculare. Nutritionistii reamintesc ca margarina se gaseste si in toate cremele cu care sunt umplute diversele produse de cofetarie


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.