Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  REMEDII NATURISTE PENTRU OTITA LA COPII
745 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  REMEDII NATURISTE PENTRU OTITA LA COPII
391 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Otita. Tipuri de otita si metode de tratament
143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Otita medie: simptome si tratament
48 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Otita la copil
51 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coxartroza sau artroza soldului, cauze si tratament
158 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durerea de ureche nu este neaparat otita!
285 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tipuri de tumori benigne
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Depresia-cauze, tipuri, simptome si tratamente naturiste
1.962 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele unui metabolism rapid si sanatos
48 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Otita. Tipuri de otita si metode de tratament

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.02.2023  Adauga la favorite 186 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Otita medie este o inflamatie a cavitatii timpanice care se manifesta in mai multe stadii. In prima faza vorbim despre otita medie congestiva, care apare in primele zile de raceala, iar copiii simt o usoara infundare a urechii si prezinta secretii apoase.

Aceasta inflamatie usoara a urechii se caracterizeaza prin durere. In urmatoarele zile, cand nasul se va infunda si mai tare, vor aparea secretii mai vascoase. De multe ori acele secretii se infecteaza bacterian si rezulta secretii muco-purulente. Daca un parinte nu va sti ca un copil trebuie sa isi sufle nasul foarte bine si foarte des, acele secretii se vor duce in continuare in spate si prin trompa lui Eustachio vor ajunge in urechea medie si o vor umple. In momentul acela, din stadiul de otita congestiva, afectiune care se rezolva usor, se ajunge la stadiul de otita seroasa. Daca nu va fi administrat un tratament eficient, otita seroasa va ajunge apoi in stadiul de otita purulenta.
In cee ace priveste simptomele, in otita seroasa, pe langa durere, apare si o senzatie de ureche infundata, plina, descrisa ca senzatie de apa in ureche. Cand s-a ajuns in stadiul de otita purulenta apare si febra.

Atunci cand apare durerea de ureche la copil, parintii ar trebui sa mearga cu acesta la medicul specialist ORL. Daca nu se va intampla asta, stadiul de otita purulenta se poate complica si se poate ajunge la otita supurata. In acest caz, puroiul acumulat in cavitatea timpanica va face o presiunea atat de mare asupra timpanului incat il va perfora. Secretiile purulente vor iesi astfel prin timpan si se va observa cum un lichid galben se scurge din urechea afectata.

Dr. Ana-Maria Apostol, medic primar ORL in cadrul Hyperclinicii MedLife Grivita, Clinicii de Pediatrie MedLife Bucuresti, Spitalului de Pediatrie MedLife Bucuresti si Life Memorial Hospital Bucuresti, spune ca tratamentul otitei medii difera foarte mult de stadiul afectiunii. De cele mai multe ori insa, copilul face otita seroasa, caz in care nu este necesar un antibiotic. Tratamentul cu antibiotic este rezervat pentru otita purulenta sau supurata.

Este foarte important ca un copil sa stie sa isi sufle corect nasul pentru a evita complicarea otitei congestive. La copii mici insa, cei pana intr-un an, parintii trebuie sa aiba grija ca nasul sa fie curatat cum trebuie. Medicul Ana-Maria Apostol explica si cum se face corect acest lucru. Mai intai, copilul trebuie asezat in fund, adica sa stea in pozitie verticala, iar varful nasului trebuie sa fie indreptat in jos. Odata ce avem pozitia corecta, se administreaza spray-uri cu apa de mare si imediat se face aspiratia nasului. Nu trebuie asteptat cateva minute pentru ca spray-ul cu apa de mare sa umezeasca mucoasa nasului pentru ca apa si secretiile se vor duce in spatele nasului, pe gat si mai departe in urechi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.