Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Constitutia SUA, adnotata de George Washington
939 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yamnaya: Chipurile oamenilor Indo-Europeni
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  George Enescu si Maruca Cantacuzino
34 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  George Bacovia
1.091 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  9/11 prin ochii lui George W. Bush
535 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  George GEORGESCU
839 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Documentar despre Denzel Washington
358 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui George Muller, ocrotitorul orfanilor
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imagini spectaculoase cu demolarea unui baraj
1.376 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Celtii - Episodul 1 - La inceput
207 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

George Washington: Reconstructii faciale

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.02.2023  Adauga la favorite 92 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ce a facut George Washington in timpul vietii sale, de ce este atat de important si chiar si un pas mai departe, cum arata cu adevarat?

Cum arata cu adevarat primul presedinte al Americii? Cred ca este o intrebare la care credem cu totii ca stim raspunsul, dar cand ne uitam la portretele din Washington, in ciuda faptului ca toate au coada de cal ondulata din secolul al XVIII-lea, expresie sumbra si posibil palarie tricorn, de fapt toate arata destul de diferit.

In mod surprinzator, foarte putine au fost create din viata. Se pare ca Washington ura sa stea pentru portrete, crezand ca erau o pierdere de timp. S-a hotarat sa stea doar pentru portrete destinate organismelor publice sau pentru un anumit scop (care nu era al pictorului). Din acest motiv, multe imagini pe care le vedem astazi despre el sunt copii.

Din fericire, in 1785, cand Washingtonul avea 53 de ani, sculptorul francez Jean-Antoine Houdon l-a vizitat la resedinta sa din Mount Vernon. Misiunea lui a fost sa ia o masca de viata - o turnare in gips a fetei lui Washington - pe care apoi sa o foloseasca pentru a crea copii de sculptura. Masca a fost folosita pentru a sculpta ceea ce este cunoscut sub numele de „Asemanarea oficiala a Washingtonului" - aceasta sculptura in marime naturala situata in Capitoliul statului Virginia.

Pe baza descrierilor fizice din timpul vietii sale, nu exista nicio indoiala ca Washington a devenit o persoana de importanta. Avand peste 6 metri inaltime, el s-ar fi inaltat deasupra contemporanilor sai. El a fost descris ca avand trasaturi faciale puternice. O spranceana puternica peste ochii lui albastri, o falca ferma si un nas roman oarecum mare. Intotdeauna parea elegant si demn, uneori parand a fi adanc in ganduri. Dar farmecul lui era imens, „Zambetul lui era extraordinar de atractiv". a scris o sursa anonima. Un scriitor din 1790 a declarat ca nu era necesar sa-i anunte numele atunci cand patrundea intr-o camera - aspectul lui era atat de specific incat toata lumea stia imediat cine este.

Exista cateva mituri vechi despre aparitia lui Washington. Primul este ca avea proteze dentare din lemn - un mit care a aparut in anii 1800, posibil pentru ca protezele de fildes s-au patat usor. Se zvoneste ca placerea lui Washington pentru a bea vin de porto este o suparare constanta pentru dentistul sau, care trebuia sa le curete.

O alta conceptie gresita este ca Washingtonul a avut intotdeauna parul alb sau a purtat peruci. De fapt, Washington nu a purtat niciodata peruci, preferandu-si parul natural coafat in moda vremii si, uneori, pudrat pentru a parea alb. In portretele unui Washington mai tanar, parul lui este maro roscat. De fapt, avem suvite supravietuitoare ale lui George Washington, care se vand in mod interesant la licitatie cu aproape 25.000 de dolari.

Asa ca am folosit un bust al lui Washington creat de Houdon ca baza pentru recreatiile mele.


0:00 Viata timpurie
4:50 Cariera militara
8:47 Casatoria si familia
10:02 Tensiunea in crestere
11:18 Masacrul din Boston
12:09 Boston Tea Party
13:47 Incepe razboiul revolutionar
14:56 Declaratia de independenta
20:14 Moarte si mostenire
21:54 Cum arata George Washington?
24:13 Reconstructii dezvaluite


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.