Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Incredibila saga a familiei Rothschild:
13 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  David Blaine: O lupta incredibila
726 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea incredibila a nepotului dictatorului
226 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stalin, teroarea rosie
166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incredibila istorie antica a Romaniei
1.134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dumnezeul Minunilor
866 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dumnezeul minunilor
726 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dumnezeul minunilor
471 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultura si obiceiurile celui mai indepartat Peru
335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cousteau, nemuritorul in sapca rosie
230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Damanhur, o incredibila , utopie subpamanteana

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.01.2023  Adauga la favorite 83 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Supranumit „Orasul Luminilor" sau „incredibila utopie subpamanteana", uriasul templu subteran, Damanhur, a constituit multa vreme un secret pastrat cu strasnicie si, pana nu demult, niciunui intrus nu i s-a permis accesul in acest vas complex de domuri si galerii.

Situata la 30 de kilometri de Torino (Italia), membrii comunitatii ce s-a dezvoltat langa templul din Damanhur sustin ca puternica lor baza sociala, spirituala si economica reprezinta un exemplu demn de urmat de intreaga omenire. Membrii comunitatii au constitutie, moneda (credito) si o limba proprie, ultima folosita in ritualuri. Aproximativ 1.000 la numar, locuitorii din Damanhur promoveaza libertatea de exprimare si circulatie a ideilor, incurajeaza creativitatea, toate acestea vazute ca trepte ce trebuie urmate in vederea evolutiei superioare a speciei umane.

Mult timp, existenta acestui loc a fost tinuta in secret, fiind dezvaluita cu cativa ani in urma de catre un fost membru al comunitatii. De atunci incoace „Orasul Luminilor" si-a deschis portile pentru vizitatori. Cei care au vizitat locul povestesc ca templul subteran este alcatuit dintr-un urias labirint de coridoare si sali imense decorate cu simboluri oculte, care evoca dualitatea existentei: barbat-femeie, bine-rau, etc. si ca fiecare incapere simbolizeaza un aspect al existentei.

„Orasul" este opera unui fost agent de asigurari, Oberto Airaudi, care a fost inspirat de o viziune pe care a avut-o in copilarie. In viziunile sale apareau temple si o comunitate care traia in conditii idilice. Dupa ce si-a intemeiat o cariera de succes ca agent de asigurari, acesta a inceput sa caute locul ideal pentru constructia sa. In 1977 a ales un deal ale carui stanci i s-au parut destul de solide pentru a sustine structurile pe care le avea in minte. In zona respectiva si-a construit o casa unde s-a mutat cu cativa prieteni care credeau in viziunile sale. Avand la indemana doar ciocane si tarnacoape, acestia au inceput sapaturile in 1978.

Deoarece nu aveau voie sa sape in acel loc, secretul a fost impartasit cu doar cativa oameni, la constructie lucrand voluntari. Au fost necesari 16 ani pentru a ridica grandioasa constructie, lucratorii ghidandu-se doar dupa viziunile lui Oberto Airaudi. Cu trecerea anilor insa zvonurile despre aceasta secreta comunitate au devenit tot mai dese. Politia a facut cercetari in zona dar nu a gasit nimic. Mai tarziu au cerut comunitatii sa le arate templul, iar daca nu se supun, zona va fi dinamitata. Neavand de ales, Airaudi a deschis portile templului subteran, uluindu-i pe politisti cu frumusetea constructiei. Oamenii legii i-au lasat sa finiseze constructia dar le-au interzis sa o extinda.

Templul nu este singura realizare al fostului agent de asigurari. Astazi, cei care fac parte din comunitatea de la Damanhur au propria lor universitate, scoli, supermarket-uri, ferme, patiserii, hoteluri, case ecologice, etc.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.