Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Care este GLICEMIA CORECTA
276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Retinopatia diabetica
748 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetoacidoza diabetica
43 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum stii ca ai coronavirus, gripa, raceala sau alergie
535 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa stii despre Vitamina K?
130 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scazi nivelul de CORTIZOL;
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hraneste-ti bine creierul | Sanatate mentala
304 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PREDIABET
117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fulgii de ovaz. Beneficii si cum sa-i consumi
186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cat de GRAS este FICATUL tau ?
393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cum stii SIGUR ca ai NEUROPATIE diabetica

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.09.2022  Adauga la favorite 155 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Diabetul, boala cronica, boala care nu se vindeca, boala care nu ea in sine este grava ci complicatiile pe care le da daca lasi glicemiile sa se dea de-a dura: cand sus, cand jos, cand jos, cand sus. Cum e si in casnicie: nu-i grav ca te-ai insurat, ghinion e sa ai un mariaj complicat. Cea mai grava si mai frecventa complicatie in diabet (si de tip 1 si de tip 2) este neuropatia, o afectare a nervilor care se produce lent, pe parcursul anilor. Mai exact este vorba despre o distrugere a tecii de mielina a nervilor care intirzie conducerea nervoasa. Si daca o gramada de lucruri despre neuropatie am aflat (ca, na, nimeni nu s-a nascut invatat!), este pentru ca AM INTREBAT. L-am intrebat pe domnul dr. Dorel Filip de la Clinica de Podiatrie.
Cum a ajuns amaratul de Bula la amputatie, ce-a facut, ce-a dres, nu stiu, n-am inteles. Dar cum te duce neuropatia la asa mare necaz, am priceput perfect cand domnul doctor m-a luat ca exemplu intr-un ipotetic caz.
Asa de bine mi-a explicat domnul doctor, ca am patit ca actorii aia care isi intra in rol de nu-i mai scoate nimeni prea curand si mai traiesc o vreme in pielea personajului. Bai, si unde n-am inceput sa cred ca eu chiar sunt ala cu diabet, sa imi pun intrebari, sa ma vad sprijinind usi de cabinet. Pai si ce sa fac, si cine-o sa tie, ca eu - tocmai eu! - am neuropatie?! Zic in sinea mea: daca tot sunt aici si pot sa fac rost de informatii din sursa sigura, daca mi le da direct medicul, ia stai ca il intreb si cum se pune diagnosticul.
Stai-stai-stai-stai asa, ca acum devine interesant si palpitant! Ce afla baiatul si-o sa afle-acum tot satul? Ca un test din asta de mare precizie se poate face foarte simplu si foarte rapid cu un dispozitiv medical numit Sudoscan si afli imediat daca ai sau nu neuropatie. Iar daca ai, medicul va afla si daca este intr-un stadiu incipient sau unul mai avansat. Foarte interesant si mai cu seama important este ca acest aparat are si-un program care arata daca o persoana are un risc de a dezvolta diabet. Lucru util pentru cei care au in familie cazuri de diabet dar si pentru persoanele supraponderale, carora diabetul abia asteapta sa le-o traga la gioale.
Testarea nu e cu intepaturi, dureaza numai 3 minute si nu doare, pentru ca – asa cum arata si denumirea – este ceva ca o scanare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.