Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Povestea Submarinului Romaniei - Prizonier in adancuri
524 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cea mai grea de inchisoare din Rusia - Delfinul Negru
12.107 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Inchisoarea Delfinul Negru (Rusia - Siberia)
1.850 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vom putea comunica cu delfinii? CymaScope,
67 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cat timp am putea supravietui fara soare?
704 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caraibele salbatice
302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Destinul fabulos al inventiilor - Primul submarin
142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Corabiile fantoma ale Marii Negre
1.077 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele somnului
1.019 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maria Stuart - Regia Scotiei / viata si executia
8.661 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Submarinul Delfinul

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.09.2022  Adauga la favorite 174 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Delfinul a fost construit in URSS si predat Romaniei in 1985.
A costat 40 milioane de dolari si a fost adus in tara in secret, fiind receptionat fara ceremoniile caracteristice festivismului comunist. „Delfinul" este printre cele mai moderne submarine din Marea Neagra.Clasa Kilo, din care face parte „Delfinul", este una dintre cele mai apreciate in lumea militara.
In publicatiile de specialitate, in dreptul denumirii Kilo este trecut „vanator de submarine nucleare". Este complet invelit intr-o alveola din cauciuc, iar instalatiile sunt silentioase.In plus, are o raza de actiune de cinci ori mai mare decat submarinele din clase similare din dotarea NATO. Capacitatile acestui submarin au fost demonstrate cu totul intamplator in Golful Persic, in timpul primului razboi din Irak.Flota americana a intrat in stare de alarma dupa ce nici unul dintre cele trei submarine Kilo scoase in mare de Iran nu a putut fi detectat.De atunci clasa Kilo a fost supranumita „Black Hole" - gaura neagra.

Submarinele din clasa Kilo au fost proiectate de academicianul Karmelitzin si au cateva imbunatatiri structurale care-i sporesc calitatile nautice si tactice.
Delfinul are 72,9 metri lungime, 10 latime si este proiectat dupa metoda picaturii de apa alungite.Acest proiect este diferit de cel al submarinelor clasice, cu etrava.Data fiind forma sa, submarinul inainteaza mai usor in imersiune si mai greu la suprafata.Viteza de croaziera la suprafata este de 8-12 noduri, iar in imersiune 20 de noduri (aproximativ 40 de km pe ora). Delfinul dispune de un complex automatizat de lansare torpile calibru 533,4, compus din sase tuburi, toate dispuse in prova. De la bord se pot lansa sapte tipuri de torpile, printre care si torpile teleghidate prin fir tip Tiger fish, dar si torpile de viteza cu oxigen. Submarinul poate lansa 18 torpile in 6,4 minute si mai poate lua la bord 24 de mine speciale.[2] Delfinul mai detine un sistem de lansare a tintelor false si un complex de rachete antiaeriene IGLA 1.
La bordul „Delfinului" echipajul poate sta 45 de zile.Limitarea este calculata in functie de proviziile de alimente. De obicei, in imersiune se mananca semipreparate, insa in minibucatarie se poate prepara orice, inclusiv ciorba.
„Delfinul" a avut pana in 1996 misiuni in aproape fiecare luna, iesind in larg pentru cate 15 zile efectuand misiuni de cercetare, patrulare, recunoastere sau teste de tragere. In urma unui astfel de test avioane americane specializate nu au putut depista submarinul scufundat, spre surprinderea comisiei americane.
Din 1996 „Delfinul" sta la cheu deoarece acumulatorii motorului sunt epuizati ia


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.