Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Crema antiage potrivita tenului matur
969 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu mai arunca laptele de indata ce se acreste
1.453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pastrezi capsunile proaspete mai mult timp
222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  8 remedii naturale pentru tenul uscat
1.491 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Step-by-step tutorial: How to do the perfect DIY manicur
267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Bianca
 
  Machiaj de seara pt blonde, buze accentuate
2.036 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gel Nails & Semi-Permanent Polish: DIY Ladybug & Flower
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Bianca
 
  Cum scapi de acnee sau cosuri,simplu
50 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Metode de hidratare in functie de tipul tau de ten
1.112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rujul de buze
1.642 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Frumusete
 

 

Acidul hialuronic

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.07.2022  Adauga la favorite 252 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Inca din anul 1970 cercetatorii au inceput extractia acidului hialuronic, iar in prezent tehnologiile inovatoare permit sintetizarea si producerea mai multor tipuri de acid hialuronic. Practic azi acidul hialuronic are numeroase intrebuintari in medicina, in special in afectiunile dermatologice, in chirurgia plastica, in cosmetica dar si in alte arii.



Ce este acidul hialuronic?
Acidul hialuronic se gaseste in mod normal in organismul uman, cu precadere in piele si cartilagii, dar care, odata cu inaintarea in varsta incepe sa dispara sau sa isi estompeze efectele din cauza ca isi pierde din proprietati si concentratie. Acidul hialuronic are rol esential in mentinerea barierei hidrolitice a pielii si ajuta la sintetizarea elastinei si colagenului din tesuturi. Practic, acidul hialuronic este un glicozaminoglican anionic, nesulfatat ce compune mare parte din tesuturile de tip conjuctiv din zona ochilor, pleoapelor, dar se gaseste si in alte zone. Fata de alti acizi prezenti in organismul uman, acidul hialuronic se diferentiaza prin faptul ca este nesulfatat, adica se formeaza in membrana plasmatica a unei celule si daca gaseste un mediu propice se poate dezvolta spre dimensiuni moleculare foarte mari.



Acidul hialuronic are un rol cheie in procesele de proliferare si migrare celulara, iar ultimele studii au aratat o legatura intre carenta de acid hialuronic din organism sau anumite dezechilibre si dezvoltarea unor tumori maligne pe suprafata pielii sau in diferite straturi epiteliale. Ca idee, un barbat sau o femeie cu masa de 70 de kg are nevoie de cel putin 15 grame de acid hialuronic pur. Din toata aceasta cantitate, peste 33% este sintetizat zilnic.

Acidul hialuronic este considerat o substanta “inteligenta" pentru ca isi ajusteaza rata de absorbtie in functie de sezon, varsta, sex sau de nivelul de umezeala la care este expus corpul. Altfel spus cantitatea de acid hialuronic sufera oscilatii puternice daca obisnuim sa mergem zilnic la piscina, sau din contra avem un stil de viata sedentar. In plus acidul hialuronic actioneaza ca un lubrifiant, retinand cantitati mari de apa, pana la 100 de ori mai mult decat volumul propriu, mentinand un nivel optim de hidratare tisulara ceea ce alte substante din organism nu reusesc.

Care sunt beneficiile acidului hialuronic?
Acidul hialuronic aduce numeroase beneficii pielii si poate fi administrat sub forma de injectii, fiole, pastile sau ca parte integranta a produselor cosmetice. Una din principalele sale proprietati este capacitatea de a mentine apa la suprafata pielii, ceea ce implicit implica hidratarea sa. De asemenea, acidul hialuronic, gratie capacitatii sale de a atrage moleculele de apa, umple ridurile si cicatricile lasate de acnee, insa conditia este sa fie folosit constant deoarece este foarte usor absorbit de organism. Aplicarea cremelor cu acid hialuronic conduce in timp la netezirea liniilor fine si la corectarea ridurilor de expresie.

Recomandarea noastra sunt fiolele cu acid hialuronic Gerovital H3 Evolution care datorita concentratiei optime si a ingredientelor inovatoare ajuta nu doar la refacerea rezervelor hidrice din piele, ci si la protejarea fibrelor de colagen si elastina, care dau fermitate si suplete pielii. Injectiile cu acid hialuronic sunt folosite pentru marirea buzelor si conturarea fetei. Interesul pentru folosirea acidului hialuronic ca ingredient in tot mai multe produse de ingrijire a pielii a aparut odata cu descoperirea ca volumul de acid hialuronic din epiderma scade cu varsta si dupa perioada 26 - 30 de ani, atat la femei cat si la barbati procentul se diminueaza cu pana la 60%.

De ce are nevoie pielea noastra de acid hialuronic? Pentru ca acesta actioneaza ca un burete care absoarbe apa si o pastreaza in toate tesuturile epiteliale si nu numai. In randurile ce urmeaza vom exemplifica impactul pe care il are acidul hialuronic asupra diferitelor tipuri de ten. Ca forma de administrare exista in medicina si cosmetica mai multe variante prin care acidul hialuronic poate fi absorbit total sau local in functie de nevoi. Astfel, exista injectii cu acid hialuronic, pastile cu acid hialuronic in diferite dozaje ca si suplimente alimentare, exista pe piata de specialitate acid hialuronic in capsule, acid hialuronic in fiole, acid hialuronic de tip crema sau acid hialuronic special pentru riduri.



Pentru ten uscat
Acidul hialuronic hraneste foarte bine tenul uscat si creste fermitatea pielii. Se recomanda folosirea unei creme cu acid hialuronic dimineata si seara, fara exceptie legata de anotimp.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.