Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cine suntem ?
122 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimentatie si energie
888 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  LA RASCRUCE: Durerile facerii noii viziuni asupra lumii
606 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Si pe noi cine ne mananca?
981 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Modul in care guvernul controleaza ceea ce consumati
297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sanctiuni impotriva Rusiei:
253 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Resetarea vietii interioare si fizica cuantica
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Resetarea vietii interioare si fizica cuantica
64 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Porf. Dulcan: Cine suntem, incotro ne indreptam
460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2077 - 10 secunde spre viitor | Instrainarea globala
49 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Suntem ceea ce mancam

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.02.2022  Adauga la favorite 202 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Alimentele ajung direct la creierul nostru. In aceste conditii, ce sa mancam ca sa ne asiguram ca avem un creier sanatos? Multe descoperiri recente au aratat ca sanatatea mentala, starea de spirit si capacitatea intelectuala ne sunt direct influentate de ceea ce mancam si, uneori, in doar cateva zile. Un motiv in plus pentru a evita „junk food" si pentru a face din ceea ce punem in farfurie un aliat pentru sanatatea noastra intelectuala si mintala.

Stim ca anumite alimente ne maresc talia, dar ar putea, de asemenea, sa ne micsoreze capacitatea mentala? Stiinta alimentara a luat o turnura cerebrala, cercetatorii studiind impactul pe care il pot avea alimentele asupra functiei si vitalitatii creierului uman. Multe dintre descoperirile surprinzatoare sunt incluse in documentarul edificator O mai buna sanatate a creierului: Suntem ceea ce mancam.

Chiar dinainte de a ne naste, hrana pe care o primim ne influenteaza decisiv dezvoltarea creierului. Intr-un studiu efectuat pe 23.000 de femei insarcinate s-a descoperit ca ingerarea, in perioada prenatala, a unor cantitati mari de alimente dulci si zaharoase a dus la o incidenta mai mare de comportamente antisociale si alte probleme cognitive aparute mai tarziu in viata copilului.

Deficientele alimentare au produs consecinte similare la soarecii de laborator. S-a demonstrat ca consumul de omega-3 sub forma de seminte, nuci, peste gras si uleiuri vegetale imbunatateste proprietatile electrice ale celulelor nervoase din creier. Totusi, prea putini consumatori beneficiaza efectiv de avantajele nutritionale ale acestor alimente in dieta lor zilnica.

Lumea industrializata se bazeaza foarte mult pe alimentele procesate, inclusiv pe cele care sunt compuse din volume astronomice de sirop de porumb cu continut ridicat de fructoza. Cercetarile indica faptul ca aceste alimente produc dezechilibre deranjante in creier, care se exprima adesea sub forma de agresivitate, apatie si agitatie. Intr-un studiu, hamsterii care au urmat o dieta stricta pe baza de porumb au recurs chiar la canibalism.

Poate juca nutritia un rol in reducerea flagelului criminalitatii din societate? Intr-unul dintre cele mai fascinante secvente ale filmului, aflam despre descoperirile unui cercetator din Olanda care a demarat un studiu ambitios in cautarea unui raspuns.

Filmul prezinta un grup international de experti in nutritie care vorbesc despre puterea unei diete adecvate in reglarea starii de spirit, a controlului impulsurilor si a luarii deciziilor. Concluziile lor sunt sustinute de o serie de experimente de laborator inventive.

O mai buna sanatate a creierului: Suntem ceea ce mancam prezinta o perspectiva aprofundata asupra unui domeniu de cercetare in crestere care continua sa descopere noi posibilitati. Pe parcursul filmului, intelegem importanta nutritiei si aflam cum am putea fi capabili sa ne „reeducam" creierul pentru a cauta alternative mai sanatoase.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.