Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Strugurii – top 20 de beneficii pentru sanatate
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara
192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  30 de beneficii extraordinare ale apei cu lamaie
69 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SAUNA - Beneficii incredibile.
57 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Menta - beneficii si sanatate - Cipri Kaiser
454 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficii uimitoare ale Geranium
261 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceai de GHIMBIR: beneficii si contraindicatii
70 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SANATATE: BENEFICIILE CONSUMULUI SUCULUI DE ROSII
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 beneficii ale radacinii de brusture pentru om
181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 beneficii ale lavandei
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Sapte beneficii ale consumului de unt

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.01.2022  Adauga la favorite 209 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Untul este un aliment mult mai sanatos in comparatia cu obisnuita margarina. Parca aud majoritatea oamenilor in timp ce au citit afirmatia de mai devreme exclamand “cum? Am crezut ca untul este inamicul, iar margarina este alternativa sanatoasa deoarece contine foarte putine grasimi saturate si colesterol". Spre deosebire de margarine, care obosesc inutil ficatul in timpul digestiei, untul are un procent de digestibilitate de 99 %, necesitand mai putine saruri biliare si solicitand astfel mult mai putin vezica biliara si ficatul. Se pare ca am fost directionati gresit, untul dovedindu-se alegerea sanatoasa, potrivit celor de la draxe.com:

7. Untul contine Factorul Wulzen

Acesta este o substanta, asemanatoare unui hormon, care ofera o multime de beneficii organismului. Aceasta poate preveni blocarea incheieturilor si artrita. Deasemenea este responsabil de transportarea calciului catre oase in loc sa fie transportat catre incheieturi. Aceasta substanta poate fi gasita doar in unt si in smantana.
6. O sursa excelenta de colesterol bun

Colesterolul bun este necesar pentru functionarea optima a celulelor organismului si ofera o multime de beneficii creierului si in dezvoltarea sistemului nervos. Organismul nostru are nevoie de colesterol, dar de cel bun.
5. Untul contine glicosfingolipide

Glicosfingolipidele sunt acizi grasi cu un scop foarte precis. Acesti acizi grasi protejeaza stomacul impotriva infectiilor gastro-intestinale.
4. Contine acid linoleic conjugat

In cazul in care untul pe care-l consumi este de o calitate superioara, adica este produs de vacute care au pascut iarba proaspata, acesta contine acest acid (CLA). Aceasta substanta previne aparitia diverselor tipuri de cancer si ajuta organismul sa acumuleze masa musculara in loc de grasime.
3. Omega3 si Omega6

Untul contine acizii esentiali pe care organismul nu-i poate produce, astfel fiind necesara suplimentarea lor prin almentatie sau suplimente nutritive. Beneficiile acestor acizi grasi sunt foarte cunoscute. Acestea sunt imbunatatirea functiei psihice, imbunatatirea sanatatii pielii si imbunatatirea functiilor cardio-vasculare.
2. O sursa excelenta de minerale

Untul contine magneziu, crom, zinc, cupru si seleniu, mineral cu proprietati antioxidante. Untul contine o cantitate mai mare de seleniu in comparatie cu pestele hering, cerealele sau usturoiul. Untul este deasemenea contine iod.
1. Untul este o excelenta sursa de vitamine

Una dintre cele mai importante vitamine pe care le contine untul este vitamina A, o vitamina extrem de importanta pentru buna functionare a organismului. Vitamina A iti protejeaza si imbunatateste vederea si functiile endocrine. In afara de vitamina A, untul mai contine si vitamina D, E si K.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.