Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Alunitele - cand sunt periculoase si cum le protejam?
1.206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa deosebesti un ou fiert de unul nefiert?
2.468 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Cum recunoastem alimentele care ne fac rau?
1.252 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pastram usturoiul peste iarna
93 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  36 de feluri de a gati ouale
622 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum obtii cel mai bun consum in oras?
330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa cureti usturoiul
4.504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Cum sa cureti usturoiul din cateva miscari
1.583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Usturoiul impotriva gandacilor
208 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Usturoiul impotriva gandacilor
89 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum deosebesti usturoiul bun de cel rau

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.09.2021  Adauga la favorite 214 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cu totii vrem sa avem o viata sanatoasa si sunte, in permanenta in cautarea alimentelor care sa ne faca bine. Dintre acestea, usturoiul este cunoscut pentru sumedenia de proprietati pe care le are, insa trebuie sa fim atenti cand alegem un astfel de aliment. Si asta pentru ca exista producatori care folosesc substante daunatoare.

Probabil majoritatea dintre noi nu cunoastem faptul ca usturoiul pe care il cumparam de la supermarket sau pe care il primim in preparate la restaurant poate fi originar din China. Iar o parte din marfa ce provine din aceasta tara este toxica. Exista o metoda care se foloseste in timpul cultivarii care este extrem de daunatoare sanatatii noastre.

Unii producatori din China folosesc pesticide care sunt interzise prin lege, iar aceste substante fac catelul de usturoi sa arate foarte bine: mare, alb si fara imperfectiuni. Insa aceste chimicale pot avea un impact devastator asupra sanatatii dumneavoastra.

Astfel, pentru a te proteja, trebuie sa stii cum deosebesti legumele bune de legumele daunatoare sanatatii tale.

Uite cum recunosti usturoiul cu toxine din China
-este mai usor si bulbii nu sunt atat de proemimnenti
-este mai putin gustos decat cel cultivat in curte
-pentru a fi mai usor la transport, producatorii chinezi le smulg legumelor coditele si mustatile, asa ca nu veti vedea perisori la nici unul dintre capetele usturoiului
Asadar, daca usturoiul pe care l-ati cumparat are una dintre aceste insusiri, atunci poate ar fi bine sa nu il consumati. Iar pentru a fi mai in siguranta in privinta alimentelor pe care le mancaai, poate este bine sa tineti in permanenta legatura cu un producator local.

Ce beneficii ne aduce usturoiul
Este considerat unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale si ajuta sa tratam o serie de boli, in special pe cele care ne dau batai de cap in sezonul rece. Astfel, il putem folosi in tratarea infectiilor sinusale, in gat sau ureche, dar si a racelilor. Cel mai puternic "ingredient" continut de usturoi este alicina. Aceasta isi modifica deseori compozitia, motv pentru care microbii, bacteriile si virusii nu o pot invinge, pentru ca "nu pot tine pasul cu ea".

Cel mai eficient tratament cu usturoi consta in folosirea acestuia inca de la primele semne de boala. Trebuie intervenit rapid imn cazul unei raceli sau infectii si cat de des poti, pentru a ucide bacteriile sau virusii care ne fac rau.

Si cataplasmele cu usturoi sunt foarte eficiente: usturoiul pisat bine si pus pe un servetel, peste care ai adaugat cateva picaturi de ulei, trebuie aplicat pe gat sau pe piept. Alicilina va ajunge mai repede in sange si va lupta cu microbii. Tine cat de mult poti, insa daca locul incepe sa se irite muta antibioticul pe alta regiune a pielii din zona afectata.

Sirop natural cu usturoi
Tusesti? Usturoiul te ajuta sa scapi de aceasta afectiune neplacuta.

Ingrediente:

o jumatate de cana de miere de albine
o jumatate de lamaie
doi catei de usturoi
putin ghimbir
Mierea si zeama de lamaie pune-le intr-un borcan, piseaza usturoiul, pune-l in borcan si adauga ghimbirul. Siropul obtinut se pune la frigider, Se incepe folosirea lui de a doua zi si se ia cate o lingura de trei-patru ori pe zi.

Inainte sa incerci tratamentul cu usturoi, treci si pe la medicul de familie, care te va sfatui cum este cel mai bine pentru tine sa folosesti usturoiul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.