Folosit de mii de ani, coriandru isi dovedeste puterile si astazi. Acum 5000 de ani popoarele chineze considerau ca ofera viata vesnica si urme de coriandru s-au gasit la mormantul lui Tutankamon.
In zilele noastre stim ca acest condiment valoros contine vitamine importante: A, complexul de vitamine B, C, E si K. Cat despre nutrientii continuti de coriandru, sunt fier, seleniu, potasiu, sodiu, calciu, fosfor, zinc, magneziu. sunt multe si importante.
In mod special, coriandrul contine o multime de uleiuri volatile si antioxidanti. Prin acestea devine el atat de important pentru sanatatea omului.
Acest condiment medicament natural, are proprietati antibacteriene, antiinfectioase si de antifungic. Tine departe bacteriile, microbii si ciupercile, pielea ta va fi mereu in siguranta.
Este cel care stimuleaza secretia sucurilor gastrice si mentine un tranzit intestinal sanatos.
Este cel care normalizeaza metabolismul lipidelor si prin aceasta asigura sanatatea sistemului circulator si implicit a inimii.
Previne diabetul prin reducerea glicemiei in sange. are puterea prin continutul de vitamina c si a antioxidantilor , de a curata sangele de toxine si de a actiona la nivelul arderilor celulare in favoarea sanatatii.
Este prietenul aparatului respirator, previne formarea lichidului la plamani, este expectorant si face ca respiratia sa fie proaspata.
Amelioreaza crampele musculare si articulare.