Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Orto Botanico-Padova-Italia
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Abano Terme -Italia
334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piazza dei Signori si Palazzo della Ragione-Padova
338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prato-Italia
1.822 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piata Prato della Valle-Padova
250 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Perugia-Italia
1.568 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MONTERIGGIONI, Italia
25 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bazilica di Sant'Antonio-Padova _Italia
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cremona-Italia
1.554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vizita la CINQUE TERRE in Italia
522 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Padova- Italia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.08.2021  Adauga la favorite 218 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
adova este unul din cele mai vechi orase ale Italiei. Are aproximativ 210.000 de locuitori (la 31 decembrie 2004) si este situat in regiunea Veneto din nordul Italiei. Orasul este situat pe raul Bacchiglione, la marginea campiei Padului, la 40 km vest de Venetia si 29 km sud-est de Vicenza.

Padova este, de asemenea, capitala provinciei cu acelasi nume, Provincia Padova, fiind un important centru economic si cultural al Italiei.

Cea mai vestita atractie turistica a orasului este Basilica di Sant’Antonio, Bazilica Sfantului Anton cu mormantul sau si altarul cu statui de bronz de Donatello.

Padova se poate mandri cu cea mai veche gradina botanica din Europa, Orto Botanico di Padova, infiintata in anul 1545. Acest obiectiv a fost inclus de UNESCO in anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial.

In oras se mai afla si una dintre cele mai prestigioase universitati din Italia, Universitatea din Padova, infiintata in 1222, dupa Bologna si Modena, dar si observatorul astronomic a lui Galileo Galilei. De altfel, marele savant italian fusese unul din profesorii Universitatii.

Orasul este foarte frumos, cu o densa retea de strazi ce au diverse arcade, cu numeroase strazi deschinzandu-se in largi piete comunale, numite piazze, dintre care se detaseaza Piazza Prato della Valle, considerata a treia ca marime din Europa, dupa Piata Rosie din Moscova si Place de la Concorde din Paris. Numeroase poduri traverseaza raul Bacchiglione, care inconjurase candva zidurile vechii cetati precum obisnuitele santuri de aparare ale cetatilor Evului Mediu.

Padova este locul actiunii celei mai mari parti a piesei Imblanzirea scorpiei (in original, The Taming of the Shrew) a dramaturgului William Shakespeare.

La intoarcerea sa in tara sa natala, primul presedinte cehoslovac Tomas Garrigue Masaryk a vizitat si Padova, unde l-a intalnit pe regele Viktor Emanuel al III-lea al Italiei, iar la 16 decembrie 1918, el a condus o parada a Legiunii Cehoslovace in Itali


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.