Istoria Orasului Interzis incepe cu o lovitura de stat sangeroasa la inceputul secolului al XV-lea, cand ambitiosul comandant de teren, printul Zhu Di, a preluat puterea. In calitate de imparat Yongle, el a declarat Beijingul noua capitala a Chinei si a ordonat construirea unui complex palat urias. Cladirea simbolului arhitectural al atotputerniciei sale si reflectarea perfecta a ordinii cosmice a fost finalizata in doar cativa ani. Cu toate acestea, destinul lui Yongle era sa fie intim legat de prabusirea imperiului.
Era sfantul interior si inima pulsanta a Imperiului chinez. Astazi este cea mai mare atractie turistica a Chinei moderne: Orasul Interzis din Beijing.
Acest program se concentreaza pe site-ul magic si pe doua puncte de cotitura majore. Prima parte, „Centrul lumii", ne transporta la domnia imparatului Yongle in secolul al XV-lea, cea mai cosmopolita perioada a dinastiei Ming. Dupa ce a uzurpat tronul, Yongle a trebuit sa se bazeze pe eunucii sai de curte pentru a administra Imperiul. Desi li s-au rapit barbatia, ei s-au ridicat pentru a ocupa cele mai inalte posturi. Aceasta privire fascinanta asupra eunucilor imperiali este urmata de „Regatul concubinei", care prezinta Cixi, fabulata imparateasa Dowager de la sfarsitul secolului al XIX-lea. O simpla concubina, ea a devenit cea mai puternica femeie de la curte, o magistrala manipulatoare a structurilor de putere ale Orasului Interzis.
Ea a fost nemiloasa „doamna dragon" care i-a supus pe ultimii regenti ai Tronului Dragonului sa devina marionetele ei. Vaduva imparatului Cixi a fost una dintre cele mai puternice femei din istoria Chinei. A venit in Orasul Interzis ca o tanara concubina in 1850, castigand curand favoarea imparatului chinez si devenind cea mai importanta femeie a imperiului. Cixi a condus destinul Chinei timp de aproape cincizeci de ani si totusi nu a reusit sa opreasca valurile de schimbare care ar dobori marele Imperiu chinez.