Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Printesa Margaret, Contesa de Snowdon
1.380 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata lui Grace Kelly si ale altor printese
347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Printesa in azil: Louise a Belgiei
279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Printesa Anne-Fiica care ar trebui sa fie regina -
372 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mary Donaldson,Printesa a Danemarcei,contesa de Monpezat
583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Principesa Margareta a Angliei
2.707 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Margaret Gallagher - Cabana mea cu paie
359 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elizabeth Bathory
721 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Olandei Beatrix I I
1.209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frumoasa din Padurea Adormita, pangarita in somn
717 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Printesa Margaret, Contesa de Snowdon

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.07.2021  Adauga la favorite 232 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cine a fost Printesa Margaret, rebela de la Palatul Buckingham?

Inaintea modernelor Diana si Meghan, Palatul Buckingham a fost scandalizat de ea, sora petrecareata si pasionala a Reginei Elisabeta!

Iar acest lucru este cu atat mai spectaculos cu cat vorbim de o printesa de sange, frumoasa Margaret, cu patru ani mai mica decat cea care poarta inca coroana britanica. Daca Elisabeta era vazuta ca fiind copila cea sensibila a Regelui George al VI-lea, Margaret era cea glamouroasa, cea care bea, petrecea si fuma fara jena. Printesa a venit pe lume pe 21 august 1930 si, la nastere, era a patra in linia de succesiune la tron, dupa unchiul sau, Edward, tatal George si sora mai mare, Elisabeta. Inca de mica, Margaret era altfel decat sora ei crescuta in spiritul responsabilitatii care vine la pachet cu titlul de printesa mostenitoare, primit odata cu celebra abdicare a unchiului ei si ungerea ca rege a tatalui George. Era sufletul petrecerii, ii placea sa cante si sa danseze, capta toata atentia, iar Printesa Elisabeta nu avea nimic impotriva acestui lucru.

CITESTE SI...
EXCLUSIV Rasturnare de situatie in scandalul Oana Mizil-Marian Vanghelie
EXCLUSIV Rasturnare de situatie in scandalul Oana Mizil-Marian Vanghelie


Mai tarziu, in primii ani ai tineretii sale, Margaret era admirata si invidiata atat pentru frumusetea ei, cat si pentru bunul gust in materie de vestimentatie, aceasta afisand tinute mai mult decat extravagante la balurile de pe scena mondena londoneza. Margaret era extrem de curtata de burlacii acelei perioade, insa fiica cea mica a Regelui George avea ochi doar pentru un barbat... imposibil. Peter Townsend, ofiterul de onoare al tatalui sau. Spunem imposibil deoarece Peter nu doar ca era cu 16 ani mai in varsta decat Margaret, dar era si un barbat divortat, cu doi copii, un lucru inacceptabil pe atunci. Poate ca relatia ar fi mers inainte, asa greu de acceptat precum era, daca cei doi amorezi nu s-ar fi dat de gol intr-un mod necugetat, la incoronarea Elisabetei, in anul 1953. Ei bine, un reporter vigilent a observat urmatorul gest: Margaret a scuturat o scama de pe tunica lui Peter, iar acest lucru a vorbit mai direct decat orice confirmare a relatiei lor. Niciun membru al familiei regale n-ar fi facut acest gest fata de vreun angajat... in public. A urmat, bineinteles, scandalul. In acei ani, biserica anglicana interzicea aristocratilor sa se casatoreasca cu o persoana divortata, iar faptul ca barbatul nu avea sange albastru era un impediment in plus. Iubirea lor avea, totusi, o sansa. Margaret trebuia sa astepte pana la varsta de 25 de ani pentru a se casatori cu Peter, varsta la care aceasta nu mai avea nevoie de permisiunea reginei pentru a face acest pas.

Cu toate acestea, exista un pret. Sora reginei era retrasa din ordinea succesiunii la tron. Intr-un final, Margaret a ales datoria fata de coroana in defavoarea povestii de dragoste cu Peter, iar in 1955, aceasta confirma public ca a incheiat relatia cu ofiterul cel chipes. „As dori sa se stie ca am decis sa nu ma casatoresc cu capitanul Peter Townsend“, scria tanara intr-un comunicat de presa. „Arata ca si cum ar fi suferit mult, dar nu cred ca era chiar asa. S-a gandit foarte bine la tot si si-a dat seama cum ar fi fost viata ei daca s-ar fi casatorit cu Peter. Cred ca, daca s-ar fi maritat cu el, ar fi devenit o nevasta obisnuita, iar viata asta nu i s-ar fi potrivit“, a descris situatia prietena lui Margaret, Lady Jane Rayne, in documentarul „Printesa Margaret: Rebela regala“. Cu toate acestea, cinci ani mai tarziu, la 30 de ani, Margaret chiar devenea nevasta, dar a fotografului Anthony Armstrong-Jones, pe care l-a intalnit la o petrecere fabuloasa, in 1958. Acesta devenea, la randul lui nobil, cu titlul de Lordul Snowdon.



Se spune ca Margaret a acceptat cererea in casatorie a fotografului la o zi dupa ce a aflat ca fostul ei iubit, Peter Townsend, s-a logodit cu Marie-Luce Jamagne, o belgianca ce avea pe jumatate din varsta lui si care semana foarte tare cu Margaret. Printesa si fotograful s-au casatorit pe 6 mai 1960, la Westminster Abbey, fiind primul cuplu regal care a facut din ceremonia de nunta una publica si televizata, urmarita de milioane de telespectatori. Curand, au venit si copiii, si anume Vicontele David, nascut in 1960, si Lady Sarah, nascuta in 1964. Insa casnicia nu a fost intarita de marirea familiei. „Lui Tony i-a placut chestia asta regala la inceput, dar, mai tarziu, s-a plictisit. Era un fotograf talentat si-si dorea sa mearga in jurul lumii si sa-si faca meseria“, completeaza sursa citata mai sus. Margaret, in schimb, nu se plictisea, mai ales ca o ajutau si numeroasele ei aventuri amoroase. Numele celor care i-au trecut prin pat erau cele ale producatorului de vinuri Anthony Barton, aristocratului Robin-Douglas Home si actorilor David Niven si chiar Warren Beatty. Cea mai cunoscuta legatura extramaritala a printesei a fost cea inceputa in anul 1973, cu un arhitect peisagist cu 17 ani mai tanar decat ea, Roddy Llewellyn. Margaret a pretins ca intre ei este doar o frumoasa prietenie, insa nu asta s-a inteles din fotografiile intime cu cei doi, pe o plaja din Mustique, publicate in anul 1976. Era clar ca tinerelul era toy boy-ul printesei.

O luna mai tarziu, Margaret si sotul ei, Lordul Snowdon, si-au facut publica despartirea. Divortul celor doi s-a pronuntat in anul 1978, iar sora mai mica a reginei nu s-a mai casatorit niciodata. Din pacate, ultimii ani de viata ai printesei atat de glamouroase pe vremuri au fost marcati de boli, lucru cauzat si de dependenta acesteia de alcool si tutun. In 1998, Margaret a suferit primul ei accident vascular cerebral, in timpul unei vacante in Mustiqe. Un an mai tarziu, un accident prostesc in baie ii afecta mobilitatea, motiv pentru care Margaret va recurge la un baston pentru a se deplasa, iar mai tarziu, chiar la un scaun cu rotile. Ei bine, pe 9 februarie 2002, la 71 de ani, Printesa Margaret deceda in urma unui al doilea accident vascular. O rebela pana la finalul zilelor ei, printesei i s-a indeplinit dorinta de a fi incinerata, aceasta fiind primul membru al familiei regale care a avut parte de acest tratament. Cenusa ei a fost plasata in cavoul parintilor ei, Regele George al VI-lea si Regina mama Elisabeta.



Cea din urma a parasit aceasta lume la sapte saptamani distanta dupa fiica ei cea mica, la fabuloasa varsta de 101 ani. Cine a fost cu adevarat Printesa Margaret? O rebela inainte ca acest adjectiv sa fie facut faimos de escapadele Printului Harry. Dar si o femeie ca oricare alta, cu nevoi si placeri obisnuite, asa cum chiar ea o spune: „Cand eu si sora mea eram copii, ea era vazuta ca cea buna si cuminte. Pentru presa era plictisitor, asa c-au incercat sa faca din mine o nemernica. Nu sunt un inger, dar nici Bau-Bau.“


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.