Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Crema de Rostopasca
818 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rostopasca
621 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rostopasca, 4 leacuri intr-o planta
507 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gogoasa-sursa de afectiuni
1.222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantele amare purifica organismul
791 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scapa de pietrele la rinichi
1.487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planta care vindeca orice boala
903 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Statiunea Bazna
2.336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boala pe care o poti face daca nu te speli pe dinti
268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dr. Gheorghe Cerin: Putem sa traim 100 de ani
407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Rostopasca, leacul tau in peste 100 de afectiuni

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.07.2021  Adauga la favorite 409 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Contine alcaloizi, sparteina, vitamina C, ulei volatil, flavonoizi, saponoide, saruri minerale, compusi care o recomanda in tratamentul a peste o suta de afectiuni. Printre cele mai importante se numara colicile biliare, dischinezia biliara, acneea, eczemele, enterocolitele, hepatitele acute si cronice. Rostopasca poate fi un bun remediu si in tratamentul leucemiei. Stiai ca, in cazul cancerelor hepatice, extractul de planta poate opri procesul de dezvoltare a tumorilor?

4 moduri de preparare

De la rostopasca se utilizeaza partea aeriana a plantei, tulpina, frunzele si florile. Infloreste din aprilie pana in septembrie si se culege numai in zilele insorite.

Pe vreme ploioasa, rostopasca se inchide la culoare, iar principiile sale active se pierd. In medicina naturista se poate utiliza sub forma de pulbere, tinctura, infuzie si cataplasma. Iata cum le poti prepara!

1. Obtinerea pulberii de rostopasca se face prin macinarea tulpinilor uscate. Praful se pastreaza in vase de sticla inchise ermetic, care se tin in spatii racoroase, nu mai mult de trei saptamani.
2. Ca sa prepari tinctura de rostopasca ai nevoie de un borcan cu capac, de aproximativ 15 linguri de pulbere si 400 de ml alcool alimentar de 60º. Se amesteca toate, se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat 14 zile, dupa care se filtreaza. Se pastreaza la intuneric timp de un an, deoarece dupa aceasta perioada isi pierde proprietatile.
3. Infuzia de rostopasca se prepara astfel: se pun 4 linguri de planta uscata maruntita in 500 ml apa si se lasa sa stea opt ore, dupa care se filtreaza. Planta ramasa dupa strecurare se mai fierbe cinci minute in 500 ml apa, dupa care se lasa la racit si se strecoara din nou. Se amesteca apa lasata de la prima filtrare si cu lichidul fiert si racit de la a doua si se obtine aproximativ 1 l de infuzie, care se utilizeaza in special pentru tratamente externe.
4. Pentru cataplasmele cu rostopasca, se lasa doua ore intr-un vas cu apa calda cateva frunze maruntite de planta, apoi se aplica pe locul afectat. Se acopera cataplasma cu un tifon si se lasa sa actionze timp de o ora.

Ce poate trata pe cale interna

Rostopasca este hematopoetica, adica ajuta la formarea sangelui, de aceea se recomanda in tratamentul leucemiei. Se face un amestec din urzici, mladite de soc si rostopasca, 2 lingurite de plante uscate la 250 ml apa clocotita si se beau 2 l pe zi.

In bolile hepato-biliare, cum este hepatita cronica si dischinezia biliara, se utilizeaza tinctura de rostopasca. De 3 ori pe zi se consuma 10 picaturi de tinctura.

In tratamentul gastritei se recomanda consumul a cate 10 picaturi de tinctura, de 4-6 ori pe zi.
Hemoroizii se pot vindeca tot cu ajutorul acestei plante. Se beau cu inghitituri mici 2-3 cani cu infuzie in fiecare zi.

Extern, trateaza eczemele si psoriazisul

Bataturile, dar si tumorile maligne de piele se pot trata cu ajutorul compresiilor cu infuzie si suc de rostopasca. Pentru cataracta si petele de pe cornee, sangerarea retinei si a dezlipirii de retina se recomanda sucul de rostopasca. Se ia o frunza de planta, se spala, iar tulpina ei se preseaza cu degetele pana iese un lichid de culoare portocalie. Cu sucul extras se unge pleoapa inspre coada ochiului.
Psoriazisul este alta afectiune ce poate fi vindecata cu rostopasca. Se consuma infuzie de planta si se pudreaza zilnic locul afectat cu pulberea de rostopasca.

Eczemele se pot vindeca daca faci un tratament cu alifie de rostopasca. Se prepara din 30 g pulbere de rostopasca si 15 g vaselina, la care se adauga 10 ml ulei de masline. Cu acest amestec se ung ranile si se panseaza. Pansamentul trebuie sa stea 2-3 zile, dupa care se poate schimba, repetandu-se procedeul pana la vindecarea eczemelor.

Negii pot fi „stersi“ de pe piele tot cu suc de rostopasca. Se aplica lichidul pe suprafata afectata, tamponand usor, de mai multe ori intr-un minut, si se lasa sa actioneze lichidul in profunzime. Se repeta in fiecare dimineata si seara. In cel mult o luna si jumatate de tratament negii vor disparea.

Sucul de rostopasca s-a dovedit eficient si in vindecarea verucilor si a herpesurilor bucale si genitale.

Atentie! Poate deveni toxica!

Din cauza alcaloizilor in numar mare din continut, rostopasca devine extrem de toxica daca este depasita doza recomandata. Indiferent de afectiune, nu se poate administra de catre un adult care cantareste 75 de kilograme mai mult de 4 g de planta uscata in fiecare zi. Depasirea dozei recomandate duce la complicatii precum gastroenterita, tuse, probleme de respiratie, spasme digestive, halucinatii si tulburari cardiace. Nu se recomanda copiilor sub 12 ani.

Sfat: Este interzis femeile insarcinate sau care alapteaza sa consume preparate din rostopasca
sursa click sanatatea


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.