Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Goji, tot ce trebuie sa stii despre plantare, intretine
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lamaiul, totul despre plantare si intretinere
73 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cand si cum se taie Mana Maicii Domnului (Lonicera)
829 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 reguli de aur pentru plantarea rasadurilor
322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantare usturoi si ceapa din arpagic
944 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planta-zebra
223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Flori de piatra (portulaca) – plantare si ingrijire.
303 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Magnolia
539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Utilizari, cum sa creasca, ingrijirea plantelor de birou
326 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pentru plantarea crinilor primavara
287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Plantare si intretinere plantei Goji

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.03.2021  Adauga la favorite 416 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Inaltimea ideala a arbustului Goji este de 1,5 - 2m. Orice ramura ce depaseste aceasta inaltime va trebui eliminata prin taiere.

- Odata ce am eliminat ramurile de o alta dimensiune decat cea optima va trebui sa lasam unele spatii goale intre bolta si sol. Acestea ar trebui sa masoare intre 35 - 40cm. Acest lucru se obtine prin indepartarea frunzelor, lastarilor si a ramurelor daca este cazul.

- Este posibil sa existe si ramuri ineficiente in sensul ca se pot dezvolta destul de rapid in sezonul cald dar cresc foarte drepte si netede de obicei si nu ajuta la formarea estetica a coroanei arbustului Goji.

- Arbustul Goji trebuie sa aiba o anumita forma si structura de baldachin. In functie de modelul ales se pot construi modele de baldachin in asa fel incat sa poata trece soarele si vantul iar randamentul sa fie unul crescut. De obicei taierea, ar trebui sa se faca in anotimpul de iarna sau primavara devreme cand planta este in perioada de repaus vegetativ. Taierea si structurarea acestui arbust este primordiala, atat pentru dezvoltare, randament cat si estetic. Exista un mod traditional de a sculpta un Goji si anume in forma de umbrela pe 1, 2 sau 3 etaje. Mai jos exista 3 modele exemplificate in fotografii. Taierea unui Goji este cheia succesului in cultivare. Arbustul goji are marele avantaj de a nu fi pretentios si de a se adapta diferitelor conditii de mediu, insa este de preferat sa fie plantat intr-un loc insorit, fiindu-i necesar minim 4 / 6 ore de soare pe zi. In plus, este recomandat sa ii fie oferit suficient spatiu pentru a se dezvolta.

Cresterea plantei Goji nu presupune dificultati, aceasta rezistand cu succes la temperaturi scazute de -25°C (in primii doi ani) si pana la -30°C dupa aceea iar maximele suportate sunt pana la +40°C.

Sfaturi utile 1 an.

In primul an de crestere a plantei trebuie sa tinem cont de anumiti factori care pot influenta buna crestere si dezvoltare a plantei:

Tulpina principala trebuie sa atinga intre 45 - 50cm in functie de locul unde se doreste cultivarea iar aceasta tulpina trebuie sa creasca dreapta, curata, fara nici un alt copil lateral, daca se intampla acest lucru, totusi, si apar si alte ramuri, micute adiacent vor trebui inlaturate.
In momentul in care planta are intre 60cm si 1m trebuie sa fie taiat varful tulpinii principale pentru a putea sa se ramifice. Pentu culturi de productie recomandat este eliminarea varfului la 1m.
Nu trebuie incurajata ramificarea prin mai mult de 4 - 5 lastari.
Unul din lastarii care va creste mai frumos, mai drept, gros si sanatos il vom lasa sa creasca ca tulpina principala pentru anul ce va urma.
Sfaturi utile 2-5 ani.

In mod traditional arbustul Goji se taie (gestioneaza) in timpul iernii sau primavara devreme in hibernare (perioada de repaus vegetativ), pentru a obtine randament mai bun si de calitate superioara, cu toate acestea, taierea de vara este necesara.

Exista 2 tipuri de lastari care trebuiesc indepartati:

Lastari care se dezvolta foarte rapid in locul in care a avut loc inlaturarea crengilor. Acestia nu au flori deci nu rodesc. Consuma de obicei hrana de pe alte ramuri si impiedica dezvoltarea corecta a fructelor. Trebuiesc eliminati complet din baza. Cu cat identificam mai repede si eliminam acesti lastari cu atat mai bine pentru arbustul Goji.
Lastari care se dezvolta de obicei de la radacinile din sol. Apare cel mai frecvent de unde o radacina a fost taiata sau deteriorata. In cazul in care nu este eliminata la timp poate dezvolta un alt arbust Goji nou iar ingrijirea culturii devine mai dificila.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.