Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Istoria celor 40 de mucenici
210 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mucenicii
895 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria celor mai ciudate mituri si legende ale omului |
203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfintii 40 de Mucenici - 9 martie
995 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Finala de patrulare
99 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestiri din Baragan.
756 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MARI TRADARI CARE AU SCHIMBAT ISTORIA ROMANILOR
175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mormantul lui Isus
465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - Istoria unui Imperiu
644 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deportatii: Un tren in necunoscut (
335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Istoria celor 40 de mucenici de la Sevastia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.03.2021  Adauga la favorite 223 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sfintii 40 de Mucenici au trait in vremea imparatului Licinius (308-324). Acestia erau soldati crestini care faceau parte din Legiunea a XII-a Fulminata din Armenia, transmite doxologia.ro

Cei patruzeci de Sfinti Mucenici sunt: Chirion, Candid, Domnos, Isichie, Iraclie, Smaragd, Evnichie, Valent, Vivian, Claudie, Prisc, Teodul, Eutihie, Ion, Xantie, Ilian, Sisinie, Aghie, Aetius, Flavie, Acachie, Ecdit, Lisimah, Alexandru, Ilie, Gorgonie, Teofil, Domitian, Gaiu, Leonte, Atanasie, Chiril, Sacherdon, Nicolae, Valerie, Filoctimon, Severian, Hudion, Meliton, Aglaie.

Conform traditiilor populare, ziua de 9 martie este cunoscuta drept Ziua de macinici si marcheaza inceputul Anului Agrar, sarbatorit la hotarul dintre iarna si vara, dintre zilele friguroase ale Dochiei si zilele calduroase ale Mosilor.

Este demn de mentionat ca diferite traditii si obiceiuri legate de noroc sunt legate de aceasta zi. De asemenea, in anumite zone din Romania, 9 martie este si o zi a mortilor, cand se impart nu numai macinici, ci si fasole sleita, nuci, poame, alune.

Un alt exemplu demn de mentionat este o traditie din satele bucovinene, cand se faceau praznice si se impartea cate un colacel, lumina aprinsa si un pahar cu bautura.

Traditia populara arata si ca in aceasta zi barbatii trebuie sa consume 40 sau 44 de pahare de vin. Tot astazi, trebuie aprinse focurile de Macinici in curti si gradini, in fata caselor si pe camp. Trebuie mentionat si ca femeile din Muntenia stropesc obiectele din gospodarie cu agheasma cu ajutorul unui pamatuf de busuioc. Traditia populara arata ca acest obicei garanteaza ca gospodarii vor avea hrana pana la recolta urmatoare. In cazul barbatilor, acestia trebuie sa manance seminte, spun obiceiurile populare.
„Asadar, sa va departati de orice pofta si ratacire lumeasca. Caci marirea lumii este inselatoare si neputincioasa, infloreste pentru putin si indata se vestejeste ca iarba gradinii. Primind sfarsitul mai repede ca inceputul. Mergeti mai degraba la iubitorul de oameni Dumnezeu, care daruieste bogatie neimputinata celor ce alearga la El si da ca rasplata viata vesnica celor ce cred in El.

Timpul acesta este folositor celor ce voiesc sa se mantuiasca, oferind prilejul potrivit pentru pocainta, pentru practicarea adevaratei vietuiri celor ce nu amana nimic pentru viitor. Caci schimbarea vietii este neprevazuta. Si chiar de ai cunoaste-o, vezi ceea ce este de folos si arata in modul acesta curatia credintei, pentru ca prin aceasta sa stergi urma pacatelor faptuite mai Inainte.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.