Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bhutan schimbarea vine in „Regatul fericit" din Himalaia
206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ASTA ESTE VIATA IN BHUTAN:
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tiger`s Nest Monastery (Bhutan)
951 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regatul Unit
143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Toate tarile care incep cu litera B
473 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai proaste locuri de munca din lume
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Satul Piticilor, China
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarbosauri -
132 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Franche-Comte - Una dintre cele 26 regiuni ale Frantei
1.417 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Languedoc-Roussillon-Franta
863 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Regatul fericit-Bhutan

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.01.2021  Adauga la favorite 256 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Celalalt nume al Bhutanului este „Regatul fericit". Mica tara din Himalaya are un picior in trecutul indepartat si celalalt in era digitala. Este un act de echilibrare pentru cetatenii din Bhutan.

Nicio alta tara nu a suferit recent schimbari mai radicale decat Bhutanul. Mileniul a adus televiziunea, internetul si democratizarea in ultimul regat din Himalaya aproape peste noapte. Capitala Thimphu a devenit unul dintre orasele cu cea mai rapida crestere din Asia de Sud. In acelasi timp, la doar cativa kilometri spre nord, 20 de mii de nomazi traiesc inca din pastorirea iacului pe campiile inalte ale Himalaya. Acest documentar spune despre provocarile cu care se confrunta acesti oameni.

Ne intalnim cu tanarul Chewang, care de multe ori trebuie sa-si paraseasca familia luni de zile si sa mearga la inaltimi peste cinci mii de metri in cautarea ciupercii omida, o ciuperca medicinala legendara. Urmam si calatoria lui Doryi, in varsta de cinci ani, care este separat de familia sa saraca cand il trimit la o manastire. Intre timp, fermierul ecologic angajat Choki incearca sa aduca avantajele vietii moderne in satul ei. Si arcul Ap Chimi, in varsta de 73 de ani, gaseste lumea moderna destul de dificila, asa ca a decis sa concureze in ultimul sau turneu de tir cu arcul pentru a arata tinerilor din sat ca inca poate lovi cu ochii taurului la fel de usor ca ei.
Acest documentar duce spectatorii intr-o calatorie printr-un timp care reflecta dezvoltarea occidentala din secolul trecut. Pierderea unei vieti comunale in armonie cu natura este juxtapusa impotriva castigurilor obtinute prin globalizare. Regizorul Irja von Bernstorff, care a facut-o acasa in Regatul Fericit, ne ofera o privire unica in spatele fatadei turistice a tarii pentru a dezvalui ceea ce face minunata lume a Bhutanului atat de speciala.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.