Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dronele
205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mancarea japonezilor trebuie sa fie frumoasa partea II
559 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiceiuri de Craciun -Craii
1.513 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tara minunilor de iarna de Craciun -
222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creaturi uimitoare care sfideaza evolutia - Partea III
538 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creaturi ce sfideaza evolutia part 1
438 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creaturi uimitoare care sfideaza evolutia - Partea II
456 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Datini si obiceiuri de Anul Nou,
1.610 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiceiuri de nunta la norvegieni
1.323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sezatoare populara in satul Tusa
1.353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Obiceiuri japoneze care te pot lua prin surprindere

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.11.2020  Adauga la favorite 225 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Bacsisul nu este acceptat
Spre deosebire de celelalte tari din Europa sau din lume, in Japonia chelnerii nu primesc bacsis, pe care il considera chiar o insulta. Daca totusi vei lasa o anumita suma pe masa atunci cand pleci de la restaurant, poti avea surpriza sa fii urmarit de chelner care vine sa-ti inapoieze suma lasata.

Angajatii de la metrou care imping oamenii in vagoane
Cu siguranta ai vazut poze sau filmulete cu japonezi impinsi de angajatii de la metrou astfel incat nimeni sa nu ramana pe peron sau sa fie prins intre usi, la orele de varf. Acesti angajati care se numesc oshiya poarta uniforme, sepci si manusi albe si isi iau rolul foarte in serios. Daca ajungi intr-o gara din Tokyo, vei avea cu siguranta ocazia de a-i vedea la lucru.

Dormitul in mijloacele de transport
La noi in tara, la fel ca in alte tari din Europa, poti vedea rareori in mijloacele de transport in comun calatori dormind. In Japonia, insa, este aproape inevitabil sa calatoresti cu metroul si sa nu vezi macar cativa calatori dormind cu o mana pe bara de langa sau cu capul pe calatorul de alaturi. Japonezii pot calatori zeci de kilometri intorcandu-se acasa de la locul de munca si de multe ori sunt extenuati.

Sorbitul taieteilor la masa
Cei care sorb taieteii (udon) arata in acest fel ca s-au bucurat de masa. De aceea, sorbitul la masa este un obicei apreciat de japonezi. In schimb, mancatul pe strada sau suflatul nasului in public sunt obiceiuri pentru care ai putea primi eticheta de needucat.

Shironuri, Decora, Ganguro
Daca te plimbi prin cartierul Harajuku din Tokyo, poti observa diverse stiluri vestimentare si de make-up care ti se pot parea socante. Shironuri se refera la pictarea in alb a fetei, pe care o practica multe tinere japoneze pentru a completa diverse outfit-uri (cel mai des, cel de tip Lolita). Decora este un trend care a aparut in Japonia in anii 1990 si a fost popular pana in anul 2000. Se pare insa ca moda a revenit si adolescentele obisnuiesc din nou sa foloseasca pentru a obtine acest machiaj elaborat diverse clame, clipsuri, stickere, sclipici, sosete si practic orice alt accesoriu ar putea aduce un plus de culoare si de stralucire. Evident, hainele sunt pe masura: colorate, supraaccesorizate, stralucitoare.

Desi idealul de frumusete feminin traditional japonez impunea un ten alb, imaculat, astazi adolescentele japoneze adepte ale stilului Ganguro se bronzeaza excesiv sau isi picteaza pielea maronie, punand cateva accente deschise la ochi, pe buze si in zona nasului. Se poarta de asemenea gene false, costume stralucitoare si cristale faciale.

Acestea sunt doar cateva obiceiuri ale japonezilor care te vor fascina. Vizitand Japonia, vei fi uimit la fiecare pas de cat de diferiti sunt japonezii fata de cei din tara ta. Cu toate acestea, cu siguranta iti vei dori mereu sa revii pe aceste meleaguri minunate, unde timpul pare sa treaca altfel decat oriunde in alta parte.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.