Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pregatirea pacientului pentru investigatia RMN
1.614 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stiinta din spatele tatuajelor:
142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarul despre TATUAJE | Ce se intampla in CORP
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rezonanta magnetica
1.840 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chistul renal
2.428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curs de stretchung pentru debutanti
1.301 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  9 Alimente benefice ficatului gras (steatoza hepatica)
783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 alimente pentru sanatatea ochilor
235 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  REMEDII NATURISTE PENTRU OTITA LA COPII
850 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  REMEDII NATURISTE PENTRU OTITA LA COPII
504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

RMN pentru claustrofobi

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.10.2020  Adauga la favorite 633 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
TEHNOLOGIE. Cu ajutorul asa numitelor „aparate deschise", claustrofobii, copiii sau gravidele pot beneficia de investigatii la nivelul oaselor si articulatiilor.

Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM), procedeu cunoscut pana acum sub denumirea de RMN, e o investigatie moderna, foarte performanta, care ofera informatii precise, fiind indicata in special pentru investigarea bolilor neurologice.

Mai nou, aceasta analiza se poate face si cu asa-nu mitele „aparate deschise", care permit persoanelor claustrofobe sau cu tije metalice sa poata apela aceste examene.
•Astfel de dispozitive se gasesc deja in Bucuresti, la Centrul de Diagnostic Hiperdia, dar si in Craiova, Iasi, Galati sau Suceava.
Indicat pentru oase si articulatii

IRM-ul deschis le este util pacientilor cu afectiuni neurologice, neurochirurgicale si din sfera ortopediei. „Daca pentru unele zone exista alternativa com puterului tomograf, pentru oase si articulatii nu exista o alta posibilitate de examinare care sa scoata in evidenta toate leziunile posibile existente decat acest aparat", explica Ana Bratu, medic primar imagistica la Centrul de Diagnostic Hiperdia.

Cu ajutorul aparatului se pot examina zona capului, sfera ORL, coloana si articulatiile, dar si abdomenul, pelvisul sau cordul. Examinarea cu acest tip de aparat e tintita pe o bucata din corp.

Mihai Dumitru, un barbat de 73 de ani din judetul Ilfov, este unul dintre pacientii care a fost investigat cu noul aparat la centrul medical bucurestean.

„Am venit aici sa fac un IRM cerebral din cauza unei depresii care imi cauza dureri de cap", zice el. Proteza de sold pe care o are il impiedica insa sa faca analiza la un aparat clasic.

Rezultate in cateva minute
•Procedura poate dura intre 15 minute si o ora, in functie de complexitatea afectiunii si organul investigat.


•Pacientii internati primesc analizele in maximum 24 de ore, iar cei care vin ambulator le primesc de principiu in cateva minute si platesc in jur de 390 de lei.
Aparatul permite asezarea pacientului in aproape orice pozitie, in functie de investigatie, astfel incat acesta sa stea cat mai comod. Poate fi folosit si pentru cei care sufera de claustrofobie, care nu pot face IRM cu aparate inchise decat sub anestezie.

„Aici pot sa-si miste o mana sau un picior, fiind un spatiu deschis si cel mai important pentru ei e ca vad «luminita de la capatul tunelului»", explica medicul Ana Bratu.

Intrucat analiza nu presupune utilizarea de radiatii X, acest tip de investigatie poate fi folosit si pentru copii mici si gravide.

Interzis celor cu peacemaker

Un alt avantaj al noului aparat, fata de un Computer Tomograf, este acela ca substanta de contrast nu provoaca alergii. Contraindicatia absoluta in folosirea IRM-ului se refera la pacientii care au probleme cu inima.

„Persoanele care au peacemaker nu pot suporta niciun fel de IRM pentru ca dispozitivul se defecteaza in camp magnetic", mai spune medicul Ana Bratu.


"Datorita spatiului deschis, pacientii nu resimt stari de panica.",


ANA BRATU, medic primar imagistica la Centrul de Diagnostic Hiperdia


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.