Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Palatul Buckingham: Interioarele partea III
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palate de Poveste - Palatul Ghica
1.149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Cretulescu
632 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maurice Boitel
166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Casa Vernescu sau Casa Lens-Vernescu.
1.197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa Monteoru / Fosta Casa a Scriitorilor
1.597 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PALATUL KOLOMNA RUSIA
1.597 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Ghika
683 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Picturile Mortilor si TEZAURUL din Palatul Brukenthal
131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Sutu -Bucuresti
726 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Case cu blazon - Palatul Maurice Blank

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.05.2020  Adauga la favorite 756 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
“Recunoscut drept Palatul Maurice Blank, asadar resedinta a unuia dintre cei mai importanti bancheri ai Romaniei moderne, cladirea de la intersectia strazilor Tudor Arghezi si Blanduziei lua fiinta in 1891, sub viziunea primului ei proprietar, din mana si proiectul celebrului arhitect elvetian Louis Pierre Blanc (1860 – 1903).


Proiectant al unor importante cladiri publice romanesti, ca Palatul Ministerului Agriculturii, Palatul Facultatii de Medicina, Sediul Universitatii din Iasi sau Institutul Victor Babes, Louis Blanc a lasat in urma si o serie importanta de resedinte private, transformand definitiv imaginea Bucurestiului de la 1900 (pana astazi).

Cu un plan proiectat in forma literei „L", cu 2.500 metri patrati construiti in cele 50 de camere si cu o gradina generoasa decorata cu pini si fantana arteziana, palatul Maurice Blank devenea un reper arhitectural al resedintelor particulare din preajma Universitatii.

In anul 1934 palatul era cumparat de catre avocatul si omul politic Eduard Mirto, cel care avea sa fie ultimul proprietar de drept pana la venirea Comunismului. Eduard Mirto era cel care initia legaturile intre palatul Blank si Ambasada Statelor Unite, inchiriind imobilul in cursul anului 1939, dupa efectuarea unor lucrari autorizate de renovare si consolidare („reparatiuni radicale"), modernizare (introducerea incalzirii centrale, instalatii sanitare) si extindere in zona fatadei secundare, chiar in pragul izbucnirii celui de-al Doilea Razboi Mondial, acesta avea sa ramana pana in 2011 drept celebrul sediu al Ambasadei SUA, reintrand astazi in circuitul privat drept una din capodoperele arhitecturale ale Bucurestiului."

Oana Marinache si Cristian Gache, „Louis Pierre Blanc. O planseta elvetiana in serviciul Romaniei", editura Istoria Artei, 2014


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.