Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Palatul Buckingham: Interioarele partea III
460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palate de Poveste - Palatul Ghica
1.159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Cretulescu
643 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Case cu blazon - Palatul Maurice Blank
767 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PALATUL KOLOMNA RUSIA
1.604 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Picturile Mortilor si TEZAURUL din Palatul Brukenthal
143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Sutu -Bucuresti
732 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Cec, o poveste de Bonton
647 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Buckingham: Interioarele partea II
506 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Baroc din Oradea
1.267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Palatul Ghika

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.05.2020  Adauga la favorite 690 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Daca esti din Bucuresti, sau macar vii in vizita uneori prin Capitala, este pacat sa ratezi vizitarea unuia dintre cele mai frumoase palate ale orasului. Constructia Palatului Ghika a inceput in anul 1822 si s-a incheiat in 1833, la dorinta domnitorului Grigorie Dimitrie Ghica, chiar pe locul fostei case parintesti si a functionat ca resedinta de vara a domnitorului.
Domeniul Palatului Ghika se intinde pe o suprafata vasta (palatul, anexele, curtea, gradinile si aleile se desfasoara pe aproximativ 11000 mp), insa palatul in sine, desi impunator, nu impresioneaza prin dimensiuni (aproximativ 1000 mp). Prima impresie iti va fi oferita de intrarea in Curtea Palatului, a carui poarta este incadrata de doi vulturi realizati din piatra, dar si de cativa tei seculari ce strajuiesc aleile. Fatada cladirii este de un rafinament deosebit, iar ornamentele ce decoreaza ansamblul reprezinta o trasatura specifica a Palatului Ghika. Palatul - amplasat intre capela (Biserica Ghica Tei ce a apartinut domeniului) si anexele gospodaresti - este compus din subsol, parter, etaj si mansarda. Interiorul palatului, alcatuit din incaperi spatioase, poarta amprenta pictorului italian Giacometti. Legatura dintre parter si etaj se face prin doua scari monumentale din lemn masiv, ce par sa imbratiseze intrarea principala. Pe cele doua fatade longitudinale se detaseaza prin usoare decroseuri, partea centrala cu intrarile spre Palat si curtea din spate, precum si partile laterale prin mici balcoane situate la etaj. Deasupra intrarii se gaseste un autorelief, reprezentand nimfe cu cununi de lauri, imbogatind intrarea. Palatul este construit din caramida mica, intinzandu-se pe vertical, pe patru nivele:
• subsolul sub forma de T, ce urmareste holul central al parterului si era destinat sa adaposteasca crama domneasca;
• parterul cu doua holuri centrale, perpendiculare, spre care se deschid cele trei usi de acces in Palat si o camera generoasa (numita "Sala Tronului");
• etajul urmareste planul parterului, avand spre deosebire de acesta, tavane inalte de pest 3 m si picturi murale, mare parte executate de catre celebrul pictor Italian Giacometti;
• mansarda se intinde de-a lungul intregii cladiri, avand o inaltime ce depaseste 3 m in anumite locuri.

Peluza din spatele Palatului, constituind o intima gradina interioara, este separata de Palat printr-o terasa eleganta si deschide vizual o priveliste mirifica spre lacul Tei, aflat in imediata vecinatate. Acest edificiu impunator este realizat in bine cunoscutul stil neo-clasic al arhitecturii italiene, avand si cateva elemente ale Renasterii franceze, in conformitate cu tendinta de occidentalizare a Principatelor Romane de la inceputul secolului al XIX-lea.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.