Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Palate de Poveste - Palatul Ghica
1.168 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Cec, o poveste de Bonton
657 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Buckingham: Interioarele partea III
469 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Cretulescu
653 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Ghika
699 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Case cu blazon - Palatul Maurice Blank
778 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PALATUL KOLOMNA RUSIA
1.618 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Mos Nicolae
1.392 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Picturile Mortilor si TEZAURUL din Palatul Brukenthal
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Sutu -Bucuresti
744 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Palate de poveste: Palatul Bragadiru - SD

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.05.2020  Adauga la favorite 601 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cladirea apare pentru prima data reprezentata pe planul geografic realizat de Institutul Geografic al Armatei in anii 1895-1899 si 1911. Constructia “Colosului", asa cum era cunoscuta cladirea la inceputurile sale, a fost realizata dupa planurile concepute de arhitectul austriac Anton Shuckerl in anul 1894 pe amplasamentul particular de la intersectia Podului Kalitzei (Calitei sau Podul Calicilor, actuala Calea Rahovei) si marcajul dat de cornisa de sud-est a Dambovitei, prezenta semnificativa pentru relieful orasului de la acea data.

Dumitru Marinescu Bragadiru a conceput Colosul, ca un loc de recreere, respectand astfel o traditie a fabricilor de bere de a avea si un local in vecinatate asa cum era Gradina de vara “Eliseul Luther" sau braseria, restaurantul si sala de spectacole si bal Colosseul Oppler, disparut in totatalitate astazi. Un exemplu al Bucurestiului de altadata, cladirea a devenit ulterior Palatul Bragadiru, radiindu-si frumusetea si farmecul istoric. Conceptia arhitecturala eclectica cu un repertoriu decorativ bogat folosit armonic la compozitia fatadei si decorarea interioarelor, reflecta intru-totul frumusetea anilor 1900.

Compusa dintr-o spectaculoasa sala de bal care poate functiona si ca sala de teatru sau de concerte, o biblioteca, o popicarie, numeroase camere, magazine si birouri ce functionau la parter, cladirea era o structura impresionanta ce imbina stilurile celor mai renumite cladiri ale timpului: Camera de Comert, Posta Romana, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC-ul) si cladirea Curtii Supreme de Justitie, toate construite in aceeasi perioada.

La 11 iunie 1948 regimul comunist a nationalizat intreaga industrie romaneasca. Fabrica de Bere a fost redenumita Fabrica de Bere Rahova dupa numele cartierului in care se afla. Prima grija a regimului a fost spargerea cu lovituri de ciocan a numelui Dumitru Marinescu Bragadiru de pe frontonul fabricii de bere. Imobilul Colosseum a fost redenumit Casa de Cultura Lenin.

In anul 2003 descendentii lui DMB au revendicat imobilul Colosseum conform Legii speciale 10/2001 si l-au redobandit conform titlului emis de Primaria Municipiului Bucuresti.

Palatul are 10.000 de metri patrati construiti si un teren aferent de 12.000 de metri patrati si este declarat monument istoric de catre Ministerul Culturii si Cultelor


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.