Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lacul Seva,-Armenia
665 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Statiune de schi Tsaghkadzor-Armenia
101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Erebuni in Armenia
307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Garni, Khor Virap-Armenia
109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  GYUMRI-Armenia
282 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Etchmiadzin-Armenia
127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Armenia
402 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Dashtadem -Armenia
381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascada Shaki, Armenia
262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul antic Artashat Armenia
309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Erevan-Armenia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.04.2020  Adauga la favorite 300 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Erevan (in armeana: Երևան/Erevan -denumirea oficiala- sau Երեվան/Yerevan, in azera: Irəvan, in rusa: Epebah) este capitala Armeniei. Orasul are in anul 2009 o populatie estimata la 1.111.300 locuitori. Este localizat in partea central-vestica a tarii,intr-o depresiune intramontana.

Este cel mai mare oras din Armenia, precum si unul dintre cele mai vechi orase din lume locuite continuu⁠(d). Situat de-a lungul raului Hrazdan⁠(d), Erevan este centrul administrativ, cultural si industrial al tarii. Este capitala a Armeniei din 1918. Orasul serveste de asemenea ca sediu al Eparhiei Pontificale Araratiene⁠(d), cea mai mare eparhie din cadrul Bisericii Apostolice Armene si una dintre cele mai vechi eparhii din lume

Istoria Erevanului dateaza din secolul 8 i.Hr., odata cu fondarea cetatii Erebuni in 782 i.Hr. de catre regele Argisti I⁠(d) in vestul extrem al Campiei Ararat⁠(d). Erebuni a fost „proiectat ca un mare centru administrativ si religios, o capitala complet regala.Spre sfarsitul Regatului antic al Armeniei, noi orase capitala au fost infiintate, iar Erevan a pierdut din importanta. Sub conducere iraniana si ruseasca, a fost centru al Hanatului Erevanului din 1736 pana in 1828 si respectiv, al Guberniei Erevan din 1850 pana in 1917. Dupa Primul Razboi Mondial, Erevanul a devenit capitala a Primei Republici Armenia, orasul fiind locul au migrat multi supravietuitori ai Genocidului Armean din Imperiul Otoman.[10] Orasul s-a marit rapid in timpul secolului 20, timp in care Armenia a fost parte a Uniunii Sovietice. In cateva decenii, Erevanul s-a transformat dintr-un orasel provincial din cadrul Imperiului Rus in principalul centru cultural, artistic si industrial al Armeniei, devenind de asemenea sediu al guvernului national.

Odata cu dezvoltarea economiei Armeniei, Erevanul a suferit o transformare majora. S-a construit mult de-a lungul orasului de la inceputul anilor 2000, iar puncte de vanzare precum restaurantele, magazinele si cafenelele stradale, care erau rare in epoca sovietica, s-au multiplicat. In 2011, populatia Erevanului era de 1,060,138, adica peste 35% din populatia totala a Republicii Armenia. Potrivit estimarii oficiale pe 2016, actuala populatie a orasului este de 1,073,700. Erevanul a fost numit in 2012 Capitala Mondiala a Cartii⁠(d) de catre UNESCO. Erevan este de asemenea membru al Eurocities⁠(d)

Dintre reperele notabile ale Erevanului, Cetatea Erebuni este considerata locul de nastere al orasului, biserica Avan⁠(d) este cea mai veche biserica existenta din Erevan, iar Catedrala Sfantul Grigore Luminatorul⁠(d) este cea mai mare catedrala armeana din lume, Tsitsernakaberd⁠(d) este memorialul oficial al victimelor Genocidului Armean, la care se adauga diferite case de opera, teatre, muzee, biblioteci si alte institutii culturale. Teatrul de Opera din Erevan este principala sala de spectacole din capitala armeana, Galeria Nationala a Armeniei⁠(d) este cel mai mare muzeu de arta din Republica Armenia si imparte o cladire cu Muzeul de Istorie al Armeniei⁠(d), iar magazia Matenadaran⁠(d) contine cel mai mare grup de carti si manuscrise vechi din lume.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.