Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  DOCUMENTAR: Vieti de Praf si Pulbere
810 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarate observatii de OZN in Europa
314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre canepa si marihuana / Documentar / Optional RO
1.642 vizite - 0 comentarii
adaugat de emil
 
  Un super vulcan a ucis oamenii din Neanderthal |
184 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Documentarul care a socat Grecia
805 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfidatorul
1.528 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Documentar Manastirile din Moldova
643 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iluzie si realitate
562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Seara Japoniei
262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevaruri despre trecut: "J.R." in Epoca de aur
738 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Documentar despre Denzel Washington

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.04.2020  Adauga la favorite 357 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Denzel Washington (n. 28 decembrie 1954 Mount Vernon[, SUA) este un actor afroamerican, castigator a doua premii Oscar.
Washington si-a facut debutul profesional jucand in 1977 in filmul facut pentru televiziune, Wilma. Debutul in filme de cinema si l-a facut in 1981 cu filmul Carbon Copy.

Succesul sau a capatat amploare odata cu rolul din serialul de televiziune St.Elsewhere, difuzat din 1982 pana in 1988. El a fost unul dintre putinii actori care au aparut in intregul serial pe perioada celor sase ani cat a rulat. In 1987 Washington a jucat rolul lui Steve Biko in Cry Freedom, un rol pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru "Cel mai bun actor in rol secundar". In 1989, Washington a castigat un Oscar pentru "Cel mai bun actor in rol secundar" pentru rolul unui obraznic fost sclav in filmul Glory. De asemenea, in acelasi an, a jucat rolul unui soldat Caribian (nascut englez) cu probleme de personalitate, Reuben James, in For Queen and Country.

In martie 1990 a jucat in filmul Mo' Better Blues ca Bleek Gilliam. In vara anului 1992 a jucat in filmul Mississippi Masala ca Demetrius Williams. Washington a jucat in 1992 in unul din cele mai criticate roluri ale lui, in filmul Malcolm X, regizat de Spike Lee. Rolul sau ca un mare lider nationalist negru, i-a adus o nominalizare la Oscar. Criticul de film Roger Ebert si regizorul Martin Scorsese au numit filmul unul din cele mai bune zece filme realizate in anii '90.

Anul urmator, in 1993, si-a asumat, iarasi, un risc in cariera jucand rolul Joe Miller, un avocat homofob al unui homosexual care suferea de SIDA in filmul Philadelphia. Pana la mijlocul anilor '90 a devenit unul din cei mai respectati actori de la Hollywood jucand in cateva thrillere de succes, printre care The Pelican Brief si Crimson Tide, de asemenea in comedia Much Ado About Nothing alaturi de legendara Whitney Houston, in drama romantica The Preacher's Wife.

In 1999, Washington a jucat in The Hurricane, un film despre boxerul Rubin 'Hurricane' Carter, rol pentru care Washington a primit un premiu Golden Globe in 2000 si un premiu 'Silberner Bar' (Silver Berlin Bear) la Festivalul international de film de la Berlin.

In 2000, Washington a aparut in filmul Remember the Titans, care a strans peste 100 de milioane de dolari la box office-ul United States. A fost nominalizat si a castigat un Oscar pentru "Cel mai bun actor" pentru urmatorul sau film in 2001, Training Day, ca Det. Alonzo Harris.

Washington detine recordul pentru cele mai multe nominalizari la Oscar ale unui actor afroamerican; pana acum reusind acest lucru de cinci ori.

Dupa ce a jucat in 2002 in filmul de succes, John Q., Washington a regizat primul sau film, drama Antwone Fisher, in care a si jucat.

Intre 2003 si 2004, Washington a aparut in cateva thrillere care au iesit destul de bine la box office, dintre care Out of Time, Man on Fire si The Manchurian Candidate. In 2006 a jucat in Inside Man (alaturi de Jodie Foster si Clive Owen) si Deja Vu lansat in noiembrie 2006.

In 2007, a jucat alaturi de Russell Crowe in American Gangster. Mai tarziu, Denzel a regizat drama The Great Debaters in care a si jucat alaturi de Forest Whitaker. Urmatorul rol a lui Washington a fost ca sef de paza la un metrou din New York City - Walter Garber in The Taking of Pelham 1 2 3, un remake a thriller-ului din '70, The Taking of Pelham One, Two Three, alaturi de John Travolta; filmul a aparut in iunie 2009.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.