Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum se toarna berea in pahar
351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pastram busuiocul proaspat pentru iarna
1.160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum adaptezi pisica la noua ei casa
1.226 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarhon
958 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce alegi: plita electrica sau pe gaz?
439 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paducelul
1.221 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Levantica
1.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trucuri pentru amenajarea unei bucatarii mici
523 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comportament la masa
403 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Proiectarea unei gradini de legume
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Servirea preparatelor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.03.2020  Adauga la favorite 497 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Trebuie sa tineti cont ca se mananca si se bea fara a face zgomot!

Painea din farfurie sau cosulet se ia cu mana si se plaseaza in farfurioara pentru paine. Se servesc bucatele mici. In cazul cand pe masa lipsesc farfurioarele pentru paine, bucatelele de paine se aranjeaza pe marginea farfuriei de gustari. Painea se rupe in bucati mici numai pe masura ce se consuma. Nu se musca din bucata de paine si nici nu se taie din ea cu cutitul. Nu se consuma din paine inainte de consumarea preparatelor.

Sarea nu se ia cu mana sau cu cutitul cu care se mananca. Se va folosi pentru aceasta un cutit neintrebuintat sau lingurita pentru sare.

Pateul sau untul se ia cu cutitul personal si se plaseaza pe farfurie in partea dreapta. Feliuta de paine din farfurioara se unge cu unt sau cu pateu. In cazul cand pe masa lipsesc farfurioarele pentru paine, bucatelele de paine se aranjeaza pe marginea farfuriei de gustari.

Ouale se servesc in vesela speciala cu o lingurita mica pentru oua. Cele fierte tari se curata de coaja, se servesc cu ajutorul furculi?ei si se mananca cu sos.

Caviarul adus in boluri mici, se ia cu lingurita si se pune in propria farfurie. De aici, se foloseste cutitul pentru a pune unt, caviar si ceapa sau lamaie pe painea prajita sau biscuiti. Sandvisul se mananca cu mana!

Branza aperitiv se intinde cu cutitul pe felia de paine si se mananca cu mana, iar branza desert se mananca cu furculita si cutitul alaturi de fructe decojite tot cu cutitul.

Cocktail de creveti ( daca este servit la pahar) - se iau crevetii din pahar cu furculita si se musca cate o bucata, dupa ce ii inmuiati in sos. Daca sunt serviti pe farfurie, se mananca cu furculita si cutitul!

Rosii-cherry se mananca cu mana, dintr-o singura inghititura!

Salata se mananca cu furculita, insa in cazul frunzelor mari, se utilizeaza si cutitul. Salata iceberg se mananca intotdeauna cu furculita si cutitul. Nu se pune salata in farfuria cu mancare! Daca nu aveti un bol personal pentru salata, aceasta se pune pe farfuria pentru unt sau pe alta farfurie, nu pe cea cu felul principal!

Puiul se manaca cu furculita si cutitul! Se taie cate o singura bucatica mica de pui odata!

Picioarele de broasca insa se mananca cu mana.

Sandvisurile mici si reci se manaca cu mana, sandvisurile mari si calde cu furcuita si cutitul!

Midiile sau molustele se manaca cu furculita speciala cu care le extragem din cochilie. Nu se soarbe zeama din cochilie, insa putem manca sosul in care au fost servite cu paine.

Melcii se manaca cu mana sau cu ajutorul unor linguri cu care se tine cochilia, iar cu furculita speciala se extrage carnea.

Sosurile subtiri se toarna direct peste carne sau legume, sosurile mai legate se pun alaturi de carne in farfurie, se ia fiecare bucata de carne si se da prin sos, apoi se mananca.

Nu se pune unt peste legume si nici sare sau piper in mancare inainte de a gusta!

In bolul pentru spalatul mainilor se introduce cate o singura mana, (doar varful degetelor!) si nu se miroase sau duce la gura acest recipient.

Daca se serveste un apertiv cu felii de carne si legume, servim cu furculita si cutitul, alaturi de legume. Taiem doar cate o bucatica, pe masura ce mancam.

Bucatile calde din peste se servesc cu tacamurile pentru peste (cutit, furculita). Oasele se pun pe marginea farfurioarei.

Preparatele calde si reci din carne se taie cu ajutorul cutitului si se servesc cu furculi?a. Nu se taie intreaga bucata de carne in portii mai mici, ci se portioneaza imediat la servire. Bucata de mancare trebuie taiata exact langa furculita.

Preparatele din carne tocata nu se taie cu cutitul, dar se portioneaza cu furculita.

Budincile se servesc cu furculita, tinand-o in mana dreapta. In acest caz aranjand masa, plasam furculita in partea dreapta a farfurioarei.

Icrele se dau in vesela de sticla, amestecate cu gheata. Se servesc cu paine prajita. Cu ajutorul linguritei se pun pe paine si se mananca cu mana.

Dulciurile se pot servi intr-o farfurie mare comuna, din care invitatii isi iau atat cat doresc, sau se pot servi portionate in vesela de sticla. Cremele, jeleurile, inghetata se mananca cu ajutorul linguritei.

Merele, perele, gutuile se iau cu mana din cosul cu fructe si se mananca cu furculita si cutitul. Ideal ar fi sa le curatam si de coaja! Mai intai se taie cu cutitul pentru fructe in 4-8 parti, se inlatura cotorul si apoi se serveste cate o bucatica.

Avocado se manaca cu lingurita daca este in coaja, iar daca este adus taiat se mananca cu furculita.

Samburii de masline/cirese se pun discret in pumn si apoi se pun pe farfurie.

Citricele servite in coaja se mananca cu lingurita.

Piersicile, prunele, nectarinele si caisele se taie in jumatate, se scoate samburele cu cutitul si se mananca cu furculita.

Ananasul se mananca intotdeauna cu furculita si cutitul.

Strugurii se culeg de pe ciorchine, se plaseaza in farfurioara personala si se serveste cate o bobita.

Mandarinele, portocalele se curata de coaja cu mana si se imparte in felii.

Bananelor li se inlatura coaja si se servesc cu lingurita de desert.

Pepenii verzi si galbeni se servesc portionati in felii si se mananca mijlocul cu lingurita sau furculita pentru desert.

Produsele de patiserie, tartele cu fructe si prajiturile cu crema se tin cu furculita pe farfurie si se mananca cu lingurita sau daca va este incomod, direct cu furculita.

Serbetul servit ca antreu se mananca cu furculita, nu cu lingurita de desert.

Cafeaua sau ceaiul se servesc in cani puse pe farfurii. Pe aceastea se pune lingurita si pliculetul gol de zahar si chiar plicul folosit de ceai infuzat. Daca nu ai farfurie, cere una! Intr-o cafea, ciocolata calda sau alt lichid fierbinte nu se sufla niciodata!

Preparatele prea fierbinti se vor lasa sa se mai raceasca.

Supele nu se vor sorbi cu zgomot, iar lingura se va umple cu doar 2/3 din capacitatea ei.

Daca avem in bautura masline sau cirese, acestea se pot scoate cu degetele, dar cel mai simplu ar fi sa terminam bautura si apoi sa inclinam paharul pentru a ajunge mai usor la acestea.

Bauturile tari - aperitivele - ca tuica, palinca, votca - se comanda chiar la inceput, inainte de a se aduce mancarea la masa. Daca vrem ca aperitiv un vin, alegem unul alb sau roze, nu foarte dens sau dulce!

Comandam bere doar daca am ales un meniu pe baza de carne. Este ciudat si total nepotrivit sa consumam preparate vegetariene sau de post si sa bem bere.

Vinul rosu se bea rece la 16 grade si alaturi de produse din carne, mancare italiana sau preparate foarte picante.

Vinul alb se bea doar alaturi de preparate din carne alba, de pui sau peste si fructe de mare sau de preparate din legume. Se aleg vinurile albe, seci!

Daca se serveste la desert branza sau ciocolata, alegem un vin rosu, sec.

Daca la desert avem prajituri, acestea merg cu un vin dulce.

Paharul de vin rosu se tine de la baza lui, iar paharul de vin alb de picior, la fel si cel de sampanie.

Paharul de coniac se poate tine cu ambele maini, pentru a incalzi bautura.

Daca este bufet suedez mergem doar o singura data cu farfuria.

Daca sunteti fumatori asteaptam sa termine absolut toata lumea de mancat si apoi cerem voie sa fumam de la toti cei prezenti, nu doar de la persoanele din dreapta si din stanga. Aceasta regula este valabila chiar daca ne aflam pe o terasa!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.