Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sunt fabricate creioanele
686 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Roma antica – Marirea si decaderea unui imperiu ep 4
518 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu / Subtitrat / Episod 3
1.263 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai ciudate obiecte gasite in spatiu
347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari regizori -Rene Clair
955 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  28 de curiozitati despre tsunami, valurile ucigase
1.533 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Valea Jiului, o istorie in ruina
381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevaruri despre trecut: Fitele epocii de aur
863 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bomba H: Arma Razboiului Rece
117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cea mai lata strada din lume
1.466 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

SOROBANUL

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.02.2020  Adauga la favorite 386 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sorobanul este un abac dezvoltat in Japonia, derivat din suanpan, un alt abac importat din China in Japonia prin Coreea in secolul al XV-lea d.Hr. Cu ajutorul lui se pot efectua operatii matematice precum adunare, scadere, inmultire, impartire, sau chiar mai complicate. Vezi mai jos cum calculam cu soroban!
Sorobanul, cunoscut in Europa drept "abacul japonez" este considerat a fi primul calculator din Japonia, care a jucat un rol semnificativ in dezvoltarea culturala si educationala a tarii.
Chiar si in zilele noastre, desi Japonia este una dintre cele mai avansate tari in industria calculatoarelor, mii de copii invata in continuare tehnica de calcul Soroban, pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra dezvoltarii creierului copiilor.
Un copil care invata metoda Soroban va intelege simplu si concret cum se formeaza numerele compuse, isi va dezvolta gandirea analitica, precum si calitati benefice ca rabdarea, concentrarea si perseverenta.
Metoda are pasi clari de parcurs si copilul obtine usor rezultate, ceea ce face ca simpatia pentru matematica sa creasca odata cu increderea in fortele proprii. In plus, la cursurile de Soroban, copiii progreseaza in ritmul propriu.
Contrar aparentelor, scopul utilizarii soroban-ului este de a invata o metoda de efectuare a calculelor mintal, fara a avea un soroban la indemana
Sorobanul are pe randul de sus o bila cu valoarea cinci, pe randul de jos 4 bile cu valoarea 1. Cele mai multe variante de soroban au cel putin 15 coloane, dar exista si modele cu 21, 23, 27 sau 31 de coloane.
Pe acest abac miraculos se pot efectua operatii matematice precum adunare, scadere, inmultire, impartire, sau chiar ridicare la putere, extragere radacina patrat Pe acest abac miraculos se pot efectua operatii matematice precum adunare, scadere, inmultire, impartire, sau chiar ridicare la putere, extragere radacina patrata si cubica, aflarea celui mai mare divizor comun a doua numere.
a si cubica, aflarea celui mai mare divizor comun a doua numere.
Sorobanul si "muta" bilutele Sorobanului folosind imaginatia. Ajung astfel sa efectueze calcule sofisticate, cu numere mari, cu o viteza mai mare decat a unui calculator. De aceea, aceasta tehnica este recunoscuta ca avand un impact extraordinar asupra dezvoltarii emisferei cerebrale drepte a creierului (cea responsabila cu imaginatia, creativitatea, intuitia etc). Tehnica ANZAN poate fi invatata doar pana la varsta de 14 ani si cu cat se incepe mai devreme, cu atat este mai bine.
In ultimii ani, metoda japoneza de aritmetica mentala a patruns in Europa si a fost imbratisata cu succes, pentru ca stimuleaza intelectul copiilor intr-o maniera in care invatamantul traditional bazat pe memorare si reproducere, nu o face.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.