Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Istoria interzisa – Misterul uriasilor
597 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bio Impact: Jungla
752 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Taramul uitat
652 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Broaste testoase
907 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  "Taramul dintre ape"
634 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fauna salbatica spectaculoasa din Insulele Galapagos
107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia: Taramul tigrilor, ursilor si vulcanilor
430 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Megaliti si uriasi din Baalbek Partea 1:
184 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dinozauri moderni - Mari violente
124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul Ta Prohm, din Cambodgia
99 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Galapagos, taramul rechinilor uriasi

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.12.2019  Adauga la favorite 369 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Insula Darwin, o regiune oceanica la periferia arhipelagului Galapagos, gazduieste o populatie tot mai mare de rechini balena. De ce sunt atrasi rechinii de aceasta insula de doar un km patrat ? O echipa de oameni de stiinta curajosi si curajosi a propus sa studieze aceste creaturi enigmatice intr-un efort de a determina raspunsul, iar eforturile lor sunt documentate frumos in Galapagos: Realm of Sharks.

Rechinul balena este cel mai mare peste din lume si dateaza din epoca de dinozaur. Cu toate acestea, se stie atat de putin despre ei. Asa cum sa documentat in film, vechile mistere deblocate ale rechinului de balena au atras o echipa de cercetatori in zona, condusa de naturalistul si fotograful de renume mondial Jonathan Green. Impreuna, ei fac cel mai mare studiu al migratiei marine in istorie.



„Aceasta este o situatie reala in Jurassic Park", sustine Green in film. „Astazi se plimbau in jurul Pamantului nostru si nu stim absolut nimic despre ei".

Rechinul de balena este, in general, usor de manevrat, dar dimensiunea lor colosala justifica precautii speciale la apropierea. Pentru a studia modelele de migratie, cercetatorii trebuie sa ataseze dispozitive de urmarire la zeci de rechini de balena. Datele colectate de la aceste dispozitive pot oferi indicii esentiale pentru cateva intrebari fara raspuns. Calatoresc in functie de dorinta lor pentru un anumit climat subacvatic sau de a indeplini un anumit tip de hranire?

O parte semnificativa a rechinilor de balena care locuiesc in apele insulei Darwin sunt femelele insarcinate. Echipa spera sa descopere dovezi ale obiceiurilor lor, inclusiv procesul prin care se imperecheaza si unde si cum dau nastere.



Galapagos: Taramul rechinilor uriasi scufunda privitorul intr-un mediu maiestuos rar vazut de ochii din afara. Fotografia uimitoare subacvatica surprinde minunile adancului in detaliu glorios si portreteaza un habitat natural dintr-o gama variata de viata marina pana la un nivel aproape tactil. Pe parcurs, filmul ofera o perspectiva luminoasa asupra pericolelor tot mai mari care ameninta in prezent populatia de rechini de balena si a eforturilor nobile ale conservatorilor care si-au propus sa protejeze speciile.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.