Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dieta anti imbatranire -
601 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente care scad colesterolul | Dieta anti-colesterol
350 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa stim inainte de a face vaccin anti-COVID
482 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Candidoza
1.707 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dieta in cazul bolnavilor de diabet tip 2
1.257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tiroida -analize
2.008 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diete de slabit eficiente 100% NATURALE .NR. 1
1.204 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diete de slabit sanatoase 100% NATURALE .NR. 2
1.270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dr Calin MARGINEANU Dieta ideala
1.247 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scrumbia previne atacul de cord
1.220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Dieta ANTI-candida

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.11.2019  Adauga la favorite 577 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Scopul acestei diete este sa lasi Candida „sa moara de foame". Avand in vedere ca zaharul incurajeaza inmultirea ciupercilor, acesta trebuie evitat cu strictete in toate formele sale, inclusiv ca lactoza (zahar din lapte), malt si fructoza (zahar din fructe).
Alimente de evitat pentru a preveni infectia cu candida
Carbohidratii simpli trebuie evitati neaparat deoarece aceasta categorie de alimente include adeseori sirop de porumb, zahar, melasa, fructe uscate, sucuri de fructe, covrigei etc. care nu fac deloc bine bacteriilor din intestine.
Porumbul si cartofii sunt si ele legume contraindicate pentru a evita inmultirea bacteriilor.
Alte substante ce trebuie evitate sunt alimentele care fermenteaza (paine, sosurile, cremele tartinabile), produsele fermentate (alcool, otet), branza cu mucegai, ciupercile si energizantele (ceai, cafea).
Alimente care te ajuta sa scapi de candida

Vegetalele cu frunze verzi precum varza, broccoli, spanacul sunt alegeri perfecte intr-o dieta anti-candidoza deoarece au un continut foarte scazut de zahar natural. Murele si merele sunt de asemenea acceptate, atat pentru continutul scazut de zahar, cat si pentru beneficiile lor nutritionale si proprietatile antioxidante.
Pestele si carnea slaba sunt si ele indicate, precum si consumul de usturoi, care are rol de combatere a ciupercilor si care intareste sistemul imunitar. Nu trebuie sa uitati nici de hidratare. Apa joaca un rol esential in combaterea candidozei si ajuta la detoxifierea organismului, astfel incat se recomanda consumul a cel putin 8 pahare de apa pe zi.
Candida te va face adesea sa poftesti la mancarurile preferate si interzise, drept pentru care va trebui sa dispui de o armata intreaga de vointa pentru respectarea regimului. In plus, trebuie sa fii constienta ca regimul ar trebui tinut inca un an pentru a consolida echilibrul florei intestinale, chiar daca simptomele au disparut complet.

Vei vedea ca, in scurt timp, slabiciunea pentru dulciuri va disparea, astfel ca respectarea unei diete fara zahar va fi mult mai usoara.
Unul dintre cei mai utili agenti antifungici este acidul caprilic, un acid gras care exista in mod natural in nuca de cocos. Marele sau avantaj este acela ca nu afecteaza bacteriile bune din intestine, actionand doar asupra celor care ne fac rau. Acest acid este liposolubil, astfel ca va patrunde rapid prin membranele celulare si va ajunge in siguranta in colon, unde isi va executa cu maiestrie efectele benefice.
In lupta cu temuta Candida exista 5 adversari redutabili care poarta numele de: pelin, propolis, aloe vera, arbore de ceai si extract din samburi de grepfrut. Pe toti ii vom detalia in cele ce urmeaza:
Pelinul – are proprietati antifungice recunoscute si este util impotriva unei game variate de agenti patogeni, fara sa afecteze bacteriile benefice. Se pot face spalaturi intravaginale cu infuzie concentrata de pelin (3 lingurite la un litru de apa).
Propolisul – este o substanta care, conform cercetarilor efectuate de specialisti de la Universitatea din Bratislava, este remarcabil de eficienta impotriva tuturor infectiilor fungice ale pielii si corpului. Poate fi luat sub forma de picaturi, doza putand fi crescuta treptat.
Aloe vera – sucul din aceasta planta sau preparatele fitoterapeutice pe baza de aloe vera si-au dovedit eficienta in urma numeroaselor studii de specialitate. In cazl de fata, aloe vera este o planta exceptionala in prevenirea Candidei, deoarece actioneaza ca un antifungic bland, echilibrand flora intestinala.
Uleiul de arbore de ceai – este un agent antifungic utilizat frecvent impotriva bolilor cutanate fungice. Se intampla frecvent ca infectia cu Candida sa se asocieze cu alte afectiuni precum eczeme, psoriazis, acnee, piciorul atletului sau alte infectii fungice la nivelul pielii ori unghiilor. Poti aplica in zona vaginului un tampon imbibat in ulei din arbore de ceai, lasa sa actioneze timp de 20 de minute si apoi indeparteaza-l. Repeta operatiunea de 2 ori pe zi, dimineata si seara.
Extractul din samburi de grepfrut – este un agent antibiotic, antifungic si antiviral puternic, al carui mare avantaj consta in faptul ca nu are efecte secundare asupra bacteriilor intestinale benefice. Poate fi administrat sub forma de picaturi sau capsule, insa este recomandat sa ceri inainte parerea unui nutritionist, care poate stabili doza optima


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.