Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tros-Suedia
1.240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Gripsholm-Suedia
538 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Drottningholm-Suedia
591 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Bohus-Suedia
618 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Utter Inn-Suedia
409 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mariefred-Suedia
1.058 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O noapte la Stockholm (Suedia)
1.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Castelul Orebro-Suedia
817 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Skane-Suedia
364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ostersund-Suedia
667 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Drumul regelui, Kungsleden-Suedia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.09.2019  Adauga la favorite 178 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este cel mai cunoscut traseu de drumetii din Suedia, fiind situat in nordul indepartat al Laponiei. Pasionatii de munte vor avea parte de peisaje cu totul spectaculoase odata ajunsi aici, in plus exista o retea extinsa de cabane si refugii. Acopera 400 km iar denumirea de Kungsleden a fost folosita pentru prima data in 1928 de STF, Asociatia de turism suedeza.

Traseul se intinde intre Abisko si cel ma inalt munte din Suedia, Kebnekaise (2106 m), si poate fi strabatut intr-o tura de 8 zile/7 nopti printr-un peisaj in care alterneaza paduri, vai, lacuri, munti toate intr-un spatiu urias de o salbaticie si un farmec cu totul aparte. In plus puteti prelungi drumetia cu o zi in care sa urcati pe Muntele Kebnekaise.

In punctele unde incepe si se termina tura (Abisko si Kebnekaise) exista cabane cu dusuri, sauna si restaurant. De-a lungul traseului exista cabane simple, dar confortabile, dintre care unele cu facilitati de sauna si unde se pot cumpara alimente. Cu aceste optiuni pentru a re-alimentare, nu este nevoie sa pleci cu provizii pentru perioade mai lungi de doua zile.

Cand sa mergi.

De la mijlocul lunii iunie pana in a treia saptamana din septembrie; este potrivit pentru oricine, cu un nivel bun de pregatire fizica si experienta anterioara de drumetii.

Desi este frecventat mai ales in timpul verii, poate fi o experienta cu adevarat spectaculoasa sa il strabati pe schiuri in timpul iernii. Cea mai buna perioada de schi este in aprilie si prima parte a lunii mai. Exista lumina naturala aproape douazeci si patru de ore si rareori e foarte rece. Sezonul de vara incepe la sfarsitul lunii iunie si dureaza pana spre sfarsitul lunii septembrie.

Partea cea mai frecventata de traseu este intre Abisko Singi si mai departe spre Nikkaluokta depasind cabana de la poalele Muntilor Kebnekaise cu cel mai inalt varf, Giebmegaisi.

Recomandarea este sa ramai o zi sau doua in plus la una din cabanele de pe traseu pentru a explora regiunea si pentru a te bucura de peisajele incredibile. Cabanele sunt simple, dar confortabile si sunt gandite pentru self-catering, fara energie electrica si apa curenta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.