Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Top 5 Atractii Turistice, Perth (Australia)-Travel Guide
1.256 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Insula Craciunului
1.436 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Western Australia
35 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Australia de Sud
609 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kakadu, Australia
526 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Melbourne - Australia
1.028 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acvariul AQWA, Australia
996 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Brisbane - Queensland-Australia
1.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coober Pedy-Australia,
1.008 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ashcombe (Australia)
994 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Perth Australia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.08.2012  Adauga la favorite 882 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Numele orasului Perth se trage de la comitatul scotian Pertshire. In preajma anului 1829, in partea de sud-vest a Australiei a fost intemeiata o asezare care a primit drepturi de oras in anul 1856. La inceput, aceasta regiune era considerata foarte inospitaliera, iar oamenii nu erau dispusi sa se stabileasca nici macar pe fasia litorala, ingusta acoperita de verdeata. Situatia s-a schimbat insa radical cand, in 1893, a fost descoperit aur in apropiere de Kalgoorlie, in centrul Australiei de Vest. Perspectiva imbogatirii rapide a atras in aceste tinuturi multi colonisti din estul continentului. Desi febra aurului s-a stins cu timpul, ei s-au stabilit definitiv in Perth. La granita dintre secolele al XIX-lea si al XX-lea, orasul a devenit un important nod de comunicatie al Australiei de Vest. Inflorirea si consolidarea bunastarii orasului s-au datorat extinderii portului din Fremantle, precum si construirii liniei transcontinentale de cale ferata in anul 1917. Distanta fata de Adelaide(Australia de Sud): 2.700 km !


Cu vremea, opinia publica a aflat ca Perth nu este numai un centru economic atragator, ci si un loc ideal pentru recreere. Plajele minunate de pe malul Oceanului Indian aduc astazi venituri insemnate capitalei Australiei de Vest. Printre inotatori, avertismentul "shark alarm" ("pericol de rechini") trezeste spaima. Incidentele in care sunt implicati temutii pradatori mari veniti prea aproape de tarm sunt rare, apele din apropierea coastei fiind supravegheate permanent de elicoptere si de avioane. De regula, inotatorii sunt avertizati din timp cand din valuri rasar aripioarele dorsale ale rechinilor, astfel incat multe tragedii sunt evitate. Apele din largul orasului Perth cuprind un univers fascinant pentru amatorii de scufundari, care ascund epavele numeroaselor nave scufundate aici . Cel mai plin de viata cartier al orasului este Subiaco, intemeiat de calugari benedictini italieni in 1851.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.