Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tehnici ca sa adormi mai repede si sa ai un somn odihnit
162 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Masaj pentru energia corpului si a mintii DO-IN
920 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Kinetomed - Fizioterapie
705 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 modalitati eficiente de a scapa de monturi
241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tehnica masajului -Framantarea
603 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pericolele medicinei estetice
276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturale impotriva insomniei
987 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa elimin secretii din plamani?
205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reflexoterapia si electroacupunctura
1.771 vizite - 0 comentarii
adaugat de MiaM86
 
  Durere de ceafa (occipital)
1.314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Tehnici de masaj - frictiunea

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.06.2019  Adauga la favorite 621 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Manevra fundamentala de masaj, frictiunea consta in apasarea si deplasarea tegumentelor si tesuturilor conjunctive subcutanate pe planurile profunde, in limita elasticitatii lor.

Din punct de vedere tehnic, aceasta manevra se poate executa in mai multe modalitati:

- cu fata palmara a degetelor mainii, cu cele trei degete ale mainilor (index, medius si inelar) sau cu varful degetului mare, cand se aplica pe suprafete mici (ex. spatiile interosoase, pe partea dorsala a manilor si picioarelor);

- cu marginea cubitala a mainii;

cu "radacina" mainii sau cu partea dorsala a pumnului strans, cand se maseaza zone mai mari;

- cu eminenta tenara, baza degetului mare sau cu eminenta hipotenara, baza degetului mic, atunci cand se aplica pe zone cu sensibilitate mai mare.

Degetele sau mainile se aplica pe tegumente avand un unghi intre 30-700, in functie de forta pe care dorim sa o impunem manevrelor (cu cat unghiul este mai mare, cu atat forta de patrundere este mai mare).

Sensul frictiunii poate fi linear sau circular

Frictiunea in sens linear este adecvata zonelor sarace in tesuturi moi si mai putin suple (articulatiile si regiunile cu tendoane, cum este treimea inferioara a bratelor).
Intensitatea manevrelor trebuie sa fie adaptata sensibilitatii tegumentelor si tesuturilor moi subcutanate, pentru evitarea aparitiei senzatiilor dureroase.

Aceasta manevra de masaj se adreseaza, in special, tesuturilor moi subcutanate si straturilor musculare de suprafata (muschii pielosi ai fetei).

Frictiunea creste procesul de mobilizare a tesutului adipos din hipoderm, prin influentarea favorabila a factorilor lipolitici, producand o scadere cantitativa a straturilor de grasime.

Alaturi de netezire, frictiunea contribuie la mentinerea supletii si elasticitatii tegumentelor prin prevenirea depunerii sarurilor de calciu in fibrele elastice, la persoanele de varsta a 3-a. Ea produce o accelerare a preceselor de regenerare si cicatrizare, prin imbunatatirea conditiilor trofice locale, mai ales la persoanele in varsta cand aceste procese sunt incetinite.
Frictiunea imbunatateste permeabilitatea cutanata pentru diverse medicamente, sub forma de unguente, in aplicatiile locale pe piele. Aceasta procedura este utila acolo unde exista procese aderentiale dupa traumatisme, hematoame organizate sau inflamatii locale, marind elasticitatea tisulara, dar este contraindicata in procesele inflamatorii si hemoragice acute.

Frictiunea, prin mecanismul reflexelor antidromice, duce la eliminarea de histamina, acetilcolina, bradikinina, favorizeazand circulatia locala si resorbtia edemelor dupa traumatisme. Ea produce, de asemenea, afecte analgezice locale, prin micsorarea sensibilitatii terminatiilor nervoase si scaderea tensiunii nervoase, cand este executata intr-un ritm lent si prelungit.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.