Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Vitalbeere
680 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gura leului o floare indragita
568 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa taiem corect vita de vie in uscat, primavara ?
576 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O lingurita de curcuma face minuni la flori
230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa plantezi un ananas
1.529 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea usturoiului toamna
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crassula ovata (Arborele de jad)
1.310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jardiniera grup 3 ingerasi, gri deschis, model J1.
3 vizite - 0 comentarii
adaugat de stalpisori si statuete
 
  Bromelie
488 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chit de rosturi impermeabil - Ceresit CE 40 aquastatic
2.060 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Lampionul chinezesc (physalis)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.05.2019  Adauga la favorite 721 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ca un membru al familiei Solanaceae planta, se refera la un numar mare de plante comestibile, inclusiv tomate, vinete, cartofi si altii.
Fructul este o boaba neteda, seamana cu o rosie galbena sferica in miniatura. Ca o rosie, acesta contine numeroase seminte mici. Este de un galben stralucitor de culoare portocalie, iar acesta este dulce la maturitate, cu o aroma caracteristica, usor acidulata, facandu-l ideal pentru gustari, placinte sau gemuri. Aceasta este servita in salate si salate de fructe, uneori combinate cu avocado. De asemenea, din cauza aspectului decorativ fructul, este popular in restaurante, ca o garnitura exotica pentru desertur

Este o planta nativa la mare altitudine din America Latina din Peru , Columbia si Ecuador unde Physalis este ocazional mancat si , ocazional, vandut in piete. Doar recent planta devenit o cultura importanta , acesta a fost introdusa pe scara larga in cultivarea si in alte zone tropicale , subtropicale si chiar temperate.

Nu la mult timp dupa introducerea sa in Africa de Sud , Physalis peruviana a fost introdus in Australia , Noua Zeelanda , si diverse insule din Pacific . [ 4 ]

In Africa de Sud , este cultivat comercial ; conservele din fructe si gem sunt produse de baza , de multe ori de export . De asemenea, este cultivat si naturalizat pe o scara mica in Gabon si in alte parti din Africa Centrala .

La scurt timp dupa adoptarea sa in Capul Bunei Sperante , a fost adoptat in Australia si Noua Zeelanda unde a fost unul dintre putinele fructe proaspete aduse de primii colonisti din New South Wales .. Este cultivat in India, unde este numit rasbhari .
Physalis este , de asemenea, crescut in nord-estul Chinei , si anume provincia Heilongjiang , ca un fruct de sezon recoltare facandu-se de la sfarsitul lunii august pana in septembrie . In chineza , fructul este informal numit gu niao , numele sau turc este Altin Cilek , si in chineza Pinyin Mao Suan Jiang .


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.