Butasii plantelor au prins in sfarsit radacini sau trebuie sa schimbi ghiveciul unei flori si ai ajuns in punctul in care nu mai stii ce sa faci in continuare? Nici o problema. Urmeaza aceste trei sfaturi pentru replantare si iti garantam ca totul va parea floare la ureche!
1. Pentru inceput trebuie sa stii ca vasul in care se va aseza planta trebuie sa fie proportional cu marimea ei. Evita ghivecele prea mari, deoarece vei determina o disproportie inestetica intre planta si vas, dar si crearea unui exces de umezeala din cauza volumului mare de pamant in raport cu capacitatea de absorbtie a radacinilor.
Plantarea si ingrijirea socului
2. Planteaza intotdeauna butasii in ghivece mici (6-8 cm in diametru), confectionate fie din lut ars, fie din material plastic. Inainte sa folosesti ghivece noi de lut iti recomand sa le introduci in apa timp de cateva ore, iar pe cele vechi, care au mai fost folosite, sa le cureti si sa le dezinfectezi. Efectuand aceasta operatiune, vei elimina o posibila deshidratare la care pot fi supuse plantele in primele zile dupa plantare, deoarece apa pe care o vei da plantelor la udare va fi mai repede absorbita de peretii ghiveciului decat de radacinile plantei.
Plantarea arbustilor fructiferi primavara
3. Pentru plantarea propriu zisa trebuie sa ai in vedere aspecte precum: asigurarea unui drenaj cat mai bun la fundul ghiveciului (adaugare de pietris sau un strat de nisip curat), respectarea pozitiei normale a radacinilor (cu varful in jos), evitarea plantarii prea adanci, care favorizeaza o serie de boli ale bazei plantei si intarzie cresterea, tasarea usoara a pamantului pentru a nu rupe radacinile.
Bulbi de flori de primavara: plantarea
Joaca-te in timpul replantarii si treci de la ghivecele conventionale la unele inovatoare. Nu arunca vechea incaltaminte, ci transform-o in ghivece; vei ramane uimit de rezultate. Pretabila pentru acest joc este incaltamintea din cauciuc sau cea impermeabilizata.