Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ciudatenii si curiozitati din antichitate
1.355 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curiozitati, picanterii si drama-Casa regala Saud
196 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fisiere nepublicate OZN
229 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele Bois de Boulogne-Franta
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Somnambulism
609 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 curiozitati despre somnambulism
768 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 de curiozitati despre Statuia Libertatii
1.025 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 curiozitati despre planeta Marte
998 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre limba dacilor
1.865 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul de la pestera Polovragi!
103 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

20 de curiozitati despre caini,

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.04.2019  Adauga la favorite 484 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Iata prima informatie de pe lista noastra de curiozitati despre caini. Expresia „zilele cainelui" provine de la astronomii antici, care au observat ca anumite zile ale verii coincid cu perioada in care Sirius, numita si Steaua Caine, rasare in acelasi timp cu Soarele.

2. Cea mai scumpa rasa de caine este Mastiff-ul tibetan. Un exemplar din aceasta rasa se vinde si cu 750.000 de dolari.



3. Cercetatorii de la Universitatea din Viena au descoperit ca un caine isi lipeste botul de ecranul unui computer care afiseaza imaginea unui alt caine, insa nu si daca ecranul afiseaza o imagine cu un peisaj.

4. De asemenea, savantii austrieci au demonstrat ca aceste animale pot sa simta „aversiune fata de inechitate" atunci cand un alt caine primeste o rasplata mai gustoasa. Cainele invidios se preface a fi indiferent fata de stapan.

curiozitati despre caini
Caini au un foarte ascutit simt al mirosului. Foto: Bored Panda
5. In urma cu zece ani, savantii sud-coreeni au clonat patru caini beagle si le-au introdus in ADN o gena care produce o proteina fluorescenta, care devine rosie la lumina ultraviolet. (Culoarea rosu era vizibila pe burtile si pe ghearele cainilor chiar si in conditii de lumina normala, insa nu stralucea.)

6. La fel ca oamenii, si cainii viseaza. Probabil ai observat cum cainii isi misca uneori pleoapele si dau din picioare in timp ce dorm. In acele momente, viseaza. S-a observat ca aceste animale au tiparul de somn si activitatea cerebrala similare cu ale omului.



7. Printre supravietuitorii de pe Titanic s-au numarat si trei caini: un caine de Newfoundland, un pomeranian si un pechinez.

8. Numarul cainilor din lumea intreaga este estimat la 525 de milioane, aproximativ cat populatia statelor membre UE.

curiozitati despre caini
Un ogar afgan cu parul lung si ingrijit. Foto: AnimalTheory.com
9. Cainii chiar seamana cu proprietarii lor. In cadrul unui studiu desfasurat la Universitatea Bath Spa din Anglia, oamenii carora li s-a cerut sa potriveasca fotografiile cainilor cu cele ale proprietarilor lor au ales varianta corecta (din trei variante posibile) in mai mult de jumatate din cazuri.

10. Jumatate dintre proprietarii de caini le permit acestora sa ii linga pe fata, dar numai la 10% dintre proprietari au fost observate aceleasi tulpini de E. coli ca la cainii lor. Asta inseamna ca adevaratul factor de transmisie a microbilor este faptul ca proprietarii nu se spala pe maini dupa ce se joaca cu cainii.



Aceste curiozitati despre caini te vor ajuta sa intelegi mai bine cel mai bun prieten al omului
11. Cainii din rasa Lundehund au cate sase degete (toate perfect dezvoltate si functionale) la fiecare picior si sunt singurii caini care isi pot astupa urechile, pliindu-le.

12. Un studiu din 2006 a descoperit ca mai multe rase de caini, daca au un minim de antrenament, pot mirosi cancerul la plaman si la san innca din stadiul incipient al bolii. Oncologii suedezi au descoperit ca aceste animale pot chiar distinge intre diferite tipuri de cancer ovarian.

curiozitati despre caini
Mastiff tibetan (unul dintre cei mai mari caini din lume) scos la vanzare in China. Pretul unui astfel de caine poate ajunge si la 750.000 de dolari, fiind considerat un simbol al bogatiei. Foto: Ed Jones/AFP/Getty Images
13. Nasul unui caine are o medie de 220 de milioane de receptori olfactivi, de 40 de ori mai mult decat oamenii.

14. Inginerii de la Penn State au proiectat un „mirositor artificial" pe baza mecanicii fluidelor si structurii unui nas de caine.

15. Cainii pot auzi sunete inalte pe frecvente de pana la 45.000 Hz, aproximativ de doua ori mai mult decat oamenii. Dar cainii nu sunt campionii: marsuinii ajung pana la 150.000 Hz.



16. O echipa de biologi de la UCLA a tras concluzia ca toti cainii de talie mica s-au dezvoltat din lupii cenusii din Orientul Mijlociu, cu peste 12.000 de ani in urma. Conexiunea a fost stabilita datorita unei mutatii genetice de crestere, care nu poate fi gasita la cainii de talie mai mare.

17. Ramasite mult mai vechi ale canidelor au fost descoperite in Germania, Rusia si Belgia, avand o vechime de pana la 31.000 de ani.


Edward Smith, capitanul vasului Titanic, alaturi de cainele sau, Borzoi. Foto: Rob Weedon/Twitter
18. Genomul de referinta pentru ADN-ul cainilor este cel al boxerului, o rasa cu un grad neobisnuit de ridicat de uniformitate genetica.

19. Potrivit savantilor de la Institutul de Cercetare a Genomului Uman, o mutatie a unei gene, RSPO2, este motivul pentru care unii caini au sprancene si mustati fibroase.

20. Iata si ultima informatie de pe lista noastra de curiozitati despre caini. O varianta a altei gene, FGF5, produce o blana lunga si matasoasa, in timp ce parul carliontat provine de la o mutatie a genei KRT71.

Toate cele trei variante produc o blana precum cea a cainelui de apa portughez.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.