Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  MISTERIOASA EXPLOZIE DIN RUSIA
571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  India antica
662 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Femeia de la Poiana Ciresului
172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata acum 10.000 de ani i.Hr..
810 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  OMUL GRAVETIAN-Marturii de acum 20.000 de ani
572 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incaperea misterioasa din Egipt
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fluviul Ind (Sindh, Indus) si civilizatia
3.358 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afla totul despre pisici
1.036 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  .Viata Sophei Loren la aproape 90 ani
26 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterele templelor antice si numarul de aur.
728 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Mohenjo Daro, explozia misterioasa de acum 4000 de ani

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.12.2018  Adauga la favorite 372 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mohenjo Daro se afla in Pakistan si inseamna "dealul mortii"‘.Orasul a fost descoperit in anul 1922, in timp ce se efectuau niste sapaturi pentru realizarea unei cai ferate.Se estimeaza ca a fost construit in anul 2.600 i.e.n. si abandonat cam in anul 1.700 i.e.n.

Primele sapaturi mai amanuntite facute in zona au fost intre 1964-1965 de catre o echipa condusa de George Dales. Sapaturile s-au reluat si in anii ’80 folosindu-se tehnici mai putin invazive, sondare de suprafata sau locala, pentru a aduna mai multe informatii.



Interesul arheologilor a fost foarte mare intrucat s-a constat ca Mohenjo Daro era un orasfoarte bine gandit din punct de vedere urbanistic.Fiecare locuinta din oras avea o baie in interiorul casei,toate casele erau racordate la un sistem de canalizare, drumurile erau extrem de drepte, reusisera sa implementeze un sistem care genera apa potabila in tot orasul si chiar un canal colector pentru deseurile menajere. Aceste cateva aspecte indica faptul ca autoritatile din acele vremuri erau interesate pentru pastrarea sanatatii publice la cote cat mai inalte.Cea mai importanta cladire construita era dotata cu o baie imensa si apa era incalzita cu ajutorul unor sisteme pe aburi.

Misterul din Mohenjo Daro
In timp ce faceau excavari la Mohenjo Daro arheologii au descoperit foarte multe schelete care i-au facut sa se gandeasca la un scenariu scocant, mai ales ca multe dintre schelete se aflau pe strazi. Aproape toata populatia orasului Mohenjo Daro a murit pe strada. Asezarea scheletelor arata ca unii au incercat sa isi protejeze copii, familia, asezandu-se peste ei si folosindu-si corpul ca un scut.



Caramizile de la partea exterioara a caselor prezentau urme de topire, vasele de ceramica erau topite si sudate unele de altele iar strazile din Mohenjo Daro erau pline de tectite.

Tectitele sunt roci din sticla formate natural la locul de impact al unui meteorit cu suprafata pamantului.Formarea tectitelor mai poate avea loc si cand un fulger loveste pamantul, insa atunci tectita are o forma de radacina dezvoltata in interiorul solului.Tectitetele s-au format si in timpul testelor bombei nucleare in desert.



S-a descoperit o zona cu un diametru de 50 de metri unde toate casele erau distruse, zona ce pare a fi epicentrul unei explozii. S-au efectuat teste de radioactivitate si s-a constat ca toata zona este puternic radioactiva.

Desi pentru multi oameni de stiinta impactul cu un meteorit este cea mai buna explicatie, aceasta varianta are si lacune.Nu au fost descoperite urme din meteorit, desi aceste fragmente raman si in cazul impactelor cu meteoriti de dimensiuni mai mici.Nu a fost descoperit un crater de impact.Radioactivitatea in cazul impactelor cu meteoriti este uniforma, pe cand in Mohenjo Daro varia de la o zona la alta.

O teoriei propusa de cercetatorul David Davenport, care a studiat 12 ani limba si textele antice hinduse este cea a luptei intre doua civilizatii cu arme similare bombei atomice.In cartea lui “Distrugere atomica in anul 2000 inainte de Hristos", aparuta in 1979, scrie despre descoperirile sale si si considera ca urmele gasite la Mohenjo Daro seamana foarte bine cu cele gasite la Nagasaki.

Arheologii cred ca orasul Mohenjo Daro este o ramasita a Imperiului Rama, descris in anticile textele Mahabharata si Ramayana.In Mahabharata tema principala este conflictul intre descendentii lui Kuru,cei 100 de Kurava, si cei ai lui Pandu,cei cinci Pandava.Epopea povesteste si despre armele ucigatoare folosite in conflict: mingi uriase de foc ce puteau distruge un intreg oras, „Stralucirea lui Kapila“ ce putea transforma 50.000 de soldati in cenusa instantaneu si sulite zburatoare ce puteau distruge si cele mai rezistente forturi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.