Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Niascharian -Taina, taina spiritualitatii romanesti,.
740 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre limba dacilor
1.881 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  30 de locuri din Romania unice in lume
312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Religia dacilor - Partea a doua
1.195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Enigma Hiperboreenilor (Istoria Geto-Dacilor - ep 2)
873 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre aurul, istoria si spiritualitatea geto-dacilor
603 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rezistenta Dacica in vremea stapanirii Romane ep.3
362 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aurul dacilor e legat cu farmece Ielele la Sarmisegetusa
580 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestera Emil Racovita
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Geto-Dacilor (Ep. 1) Afla ADEVARUL!
706 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Taina dacilor – Pestera Ialomicioara

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.12.2018  Adauga la favorite 622 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pestera Ialomicioara, supranumita si „Pestera Regilor", este una dintre cele mai spectaculoase destinatii turistice din Romania. Pestera Ialomicioara este situata in judetul Dambovita, pe versantul drept al Cheilor Ialomitei. Acest loc magic este scobit in calcarele jurasice ale Muntelui Batrana. Incarcatura deosebita a acestor locuri i-a atras de-a lungul timpului atat pe daci, cat si pe primii crestini, calugari care se aflau in cautarea singuratatii si a unui loc de rugaciune.

Se spune ca in Pestera Ialomicioara a poposit si Apostolul Andrei, cel trimis sa crestineze aceasta zona. Mihnea Voda, voievodul Tarii Romanesti, a ridicat in prima jumatate a secolului al XVI-lea un schit din lemn, chiar la intrarea in pestera, care a ars complet, fiind construit din barne de brad, imbracate de sus pana jos in sita.

De-a lungul timpului, schitul a fost refacut (in anii 1818, 1940, 1961) si a ars de mai multe ori. A fost refacut ultima data in 1993. Este asezat acolo special parca pentru a primi lumina necesara patrunderii in tainele intunericului. Miracolele ti se infatiseaza unul cate unul in fata ochilor de cum patrunzi in pestera. Fiorii necunoscutului nu-ti dau pace, intri intr-o viata nestiuta, cea subterana, plina de intuneric si mister.

Dar, tocmai asta te fascineaza si nu poti scapa de curiozitatea cunoasterii vietii de sub pamant. La intrarea in Pestera Ialomicioara exista un cimitir al calugarilor, vechi de sute de ani. Se spune despre el ca primeste energie nepamanteana, fiind mereu cald.

Pestera Ialomicioara – casa lui Zalmoxe

Masuratorile radiestezistilor au demonstrat ca locul poarta incarcatura energetica, dar nu se poate spune de ce natura este aceasta energie si ce anume produce vibratiile depistate in interiorul pesterii.

Se stie din timpuri stravechi ca Sanctuarul dacic de pe Varful Omu, impreuna cu alte doua sanctuare din Ceahlau si Retezat, formeaza Triunghiul de aur al Daciei.

Mai multe legende spun ca Zalmoxe, zeul suprm al dacilor, traia in Bucegi, munte numit pe vremea aceea Kogaion. Omul zeificat ulterior cu numele Zalmoxe si-ar fi avut sediul in Pestera Ialomicioara, unde curgea o apa limpede, datatoare de viata si vindecatoare de boli. Numele de Kogaion, insemnand „Capul Magnificului", este dintotdeauna asociat cu Sfinxul ce strajuieste Bucegii.

Cercatari facute in 1927 releva ca simbolul de pe Columna lui Traian, ce se gasea si pe scuturile dacilor, nu este altul decat simbolul celor Sapte Izvoare, locul sfant din partea estica a masivului Bucegi. De aici, Zamolxis bea apa considerata si acum de catre unii specialisti drept apa cea mai pura din lume. Aceasta, deoarece incarcatura de bacterii este aproape zero.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.