Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Evita Peron * Ieri prostituata, astazi sfanta
58 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sandra Day O’Connor
981 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Michelle Obama
757 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Minciuna razboiului american impotriva cancerului
53 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hillary Clinton
813 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secrete poate nestiute despre premiul Oscar
841 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anul Nou in SUA
1.146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 iunie 1944 – Lumina zorilor
102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Raisa Gorbaciova, Imparateasa Perestroikai
96 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Principiul de putere - Apocalipsa
1.016 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Anna Eleanor Roosevelt prima doamna a Americii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.11.2018  Adauga la favorite 517 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Anna Eleanor Roosevelt (n. 11 octombrie 1884 - d. 7 noiembrie 1962) a fost Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, sotia Presedintelui Statelor Unite ale Americii Franklin Delano Roosevelt, diplomata si activista pentru drepturile omului, una dintre femeile cele mai influente ale secolului al XX-lea. De asemenea a fost americanca ce a ocupat cel mai mult timp postul de Prima Doamna. De-a lungul perioadei posterioare Marii Crize din 1929 a calatorit de-a lungul Statelor Unite ale Americii, promovand politica New Deal si a vizitat trupele armate pe fronturile din cel de-al doilea razboi mondial. A participat la formarea a numeroase institutii, cele mai notabile fiind Organizatia Natiunilor Unite si Freedom House. A prezidat comitetul ce a aprobat Declaratia universala pentru drepturile omului. Presedintele Harry Truman o considera Prima Doamna a Lumii in onoarea amplelor sale calatorii pentru a promova Drepturile Omului.

Fiica cea mai mare a lui Elliot si Ana Hall Roosevelt si nepoata favorita a lui Theodore Roosevelt, s-a casatorit in 1905 cu varul sau Franklin Delano Roosevelt, var de gradul 5.






In 1939 a organizat un concert in aer liber in Lincoln Memorial pentru cantareata de culoare Marian Anderson, careia ii fusese refuzat un recital de catre Constitution Hall, concert ce a avut o audienta de peste 75.000 de spectatori si radio-ascultatori din toata tara. In alta ordine de idei, casatoria sa nu a fost pentru ea un obstacol pentru a se opune deciziei sotului sau de a semna ordinul executiv 9066, ordin ce ii trimitea pe front pe toti cei ce aveau strabuni ce apartineau grupurilor etnice dusmane (aproximativ 110.000 de japonezi, italieni si germani), privandu-i de libertate, transport, apa, mancare, imbracaminte etc.

De-a lungul celui de-al doilea razboi mondial, Eleanor Roosevelt a participat la formularea Declaratiei Universale ale drepturilor omului a Natiunilor Unite, referindu-se la aceasta ca "Scrisoarea Magna a Umanitatii".

A continuat sa participe activ la viata politica din tara sa pana la moartea sa in 1962.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.