Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  World Financial Center din Shanghai
947 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trailer-ul oficial "Shanghai World Expo" 2010
1.120 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Oradea (1919 - 2010)
758 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Revelionul la scotieni
1.198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  "Shanghai World Expo 2010" / focuri de artificii HD
1.351 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Agartha Code - Adevaruri decriptate - Episodul 2
987 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cartile getilor - o istorie surprinzatoare a stramosilor
599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Galamsey - Pentru un pumn de aur
438 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imagini spectaculoase cu demolarea unui baraj
1.382 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Sfantu Gheorghe – Viata pe cel mai vechi brat al Dunarii
462 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Shanghai intre vechi si nou

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.11.2018  Adauga la favorite 484 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Supranumit "Parisul Estului" sau "Regina Orientului", Shanghai-ul este cel mai mare oras din China si un centru important comercial in Asia. Alaturi de Shenyhen si Guangyhou, este motorul economic al Chinei. In traducere, Shanghai inseamna "la mare".



Shanghai nu s-a numit intotdeauna astfel; pana la dinastia Sui, era numit satul Huating. Sub dinastia Tang, a devenit prefectura Huating, inainte de a i se da numele actual sub dinastia Song. Data fiind locatia sa strategica la varsarea fluviului Yangzi Jiang, in centrul Chinei, si vecinatatea cu orase cu o bogata traditie mestesugareasca (Suzhou, Hangzhou), Shanghai a devenit rapid un important oras comercial.


Cand la putere a ajuns Partidul Comunist Chinez, orasul a fost considerat un simbol al capitalismului si a intrat intr-o perioada de "hibernare", fiind aproape uitat de toata lumea. In urma reformelor lui Deng Xiaoping, orasul a fost pus din nou in valoare.


Shanghai este cel mai mare santier urban de constructii din lume. O macheta gigant a orasului este vizibila intr-o cladire speciala din Piata Poporului. La ora actuala, orasul se mandreste deja cu peste 640 de zgarie-nori, in timp ce alti 300 sunt in constructie, majoritatea in noul cartier Pudong.


Orasul a si fost primul din lume cu un serviciu de tren Maglev (levitatie magnetica), care in prezent face legatura intre Aeroportul International Pudong si gara Long Yang in doar 8 minute pentru o distanta de 30 km.



Shanghai, in traducere insemnand “la mare", este cel mai mare oras, ca intindere, al Chinei si unul dintre cele mai populate ale lumii, fiind supranumit “Regina Orientului" sau “Perla Orientului".

Astazi, orasul Shanghai, bogat in obiective turistice, este un oras spectaculos, cu sute de zgarie-nori, sute de case stravechi, ce ofera vizitatorilor un amestec de traditie si hight-tech, considerat cel mai mare centru financiar din partea continentala a Chinei si una dintre cele mai apreciate destinatii turistice din aceasta parte a lumii.

Templul din Jad al lui Buddha adaposteste doua statui Shakyamuni si este situat in nord-vestul orasului Anyuan Lu.

Parcul Longhua, situat in sud-vestul orasului, gazduieste un templu si Pagoda Longhua, ce dateaza din anul 247.





Turnul de televiziune Perla Orientala, construit in 1994, cu o inaltime de 468 de metri, aflat in Parcul Pudong, ofera o omagine splendida a orasului, fiind al treilea cel mai inalt turn din lume.

Turnul Jinmao, situat tot in parcul Pudong, contine un restaurant la nivelul 88, de unde veti putea vedea tot Shanghai-ul, fiind al treilea cel mai mare zgarie-nori din lume.




Muzeul Shanghai de Arta si Istorie gazduieste picturi antice chinezesti, obiecte din ceramica si scuplturi de bronz si este unul cu cele mai bune colectii de artefacte din istoria Chinei si a orasului, inclusiv descoperiri arheologice din 1949 pana in prezent.
Piata Poporului este locul unde poti descoperi uriasa istorie a Imperiului Chinez, precum si evolutia si dezvoltarea in timp istoric a Shanghai-ului.







Parcul Fuxing Gongyuan este un loc ideal pentru odihna, unde veti gasi o proveliste de copaci, ce ofera umbra celor ce vor sa se relaxeze.

Shanghai World Financial Center, cu o inaltime de 492 metri, este al doilea zgarie-nori ca inaltime din lume, dupa Taipei 101, caracterizata printr-o arhitectura moderna, cu un stil aparte.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.