Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  O prietene neobisnuita
1.386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Faith -povestea catelului numai cu doua picioare
1.586 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Braque du Puy
1.213 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De cand exista pisicile, de fapt.
19 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Utimii urmasi ai "Pisicilor mari" :Leul,Tigrul,Jaguar ul
2.592 vizite - 0 comentarii
adaugat de buster
 
  Caini - Rasa: Maffsti
1.412 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Lupii - vanatoarea de Coioti | HD|
5.621 vizite - 0 comentarii
adaugat de buster
 
  I-a daruit sotiei un catelus!
788 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Balaurul dobrogean,
2.579 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Golden Retriever
1.872 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Cocorii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.06.2018  Adauga la favorite 1.777 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cocorii sunt considerati vestitorii inaripati ai primaverii, aceste pasari migratoare calatorind de doua ori pe an spre tarile calde si inapoi - pe meleagurile noastre.

Cocorii sunt pasari care traiesc in camp deschis, preferand sa stea pe langa ape si in tinuturile mlastinoase. Au gat si picioare lungi, iar ciocul este ascutit, ajutand la culesul unor seminte si insecte - de pe sol, sau chiar plante si vietuitoare - din apa. Cocorul face parte dintr-o numeroasa familie de pasari, ale caror marimi sunt foarte diferite: unele pot fi tinute in palma, altele sunt aproape cat un om de inalte... In ciuda acestor diferente de statura, toate rudele cocorului au aceleasi caracteristici interne (de exemplu, forma scheletului), fapt care demonstreaza ca sunt inrudite indeaproape. Exista aproximativ 200 de astfel de specii, dintre care unele sunt pe cale de disparitie. Dintre toate acestea, va vom prezenta in continuare rasa care traieste - de primavara pana toamna - la noi in tara. Denumit stiintific Grus grus, este mai cunoscut sub numele de cocorul mare, sau cocorul euro-asiatic.

Cu gat si picioare foarte lungi, cocorul mare poate ajunge la o inaltime de 115 cm (cam cat un elev de clasa intai), fiind insa foarte usor (maximum 6 kilograme). In schimb, deschiderea aripilor sale depaseste doi metri, in zbor. Penele cocorului euroasiatic sunt gri - pe cea mai mare parte a corpului, gatul si capul fiind negre, cu dungi laterale alburii si cu o pata rosie in crestet. Tot negre sunt picioarele si penele care alcatuiesc coada.

Cocorii traiesc in grupuri si migreaza la distante foarte mari, ca sa se imperecheze. Ei ierneaza in sudul Europei, in Asia sau in nordul Africii, dar vin primavara in Europa si Asia, pentru a se reproduce. Ca si alte rase inrudite, cocorul mare isi alege perechea pe viata (o raritate in lumea animalelor), cu care are un ritual de imperechere foarte spectaculos: masculul si femela se plimba mandri, se inclina si apoi fac un salt in aer. De asemenea, si sunetele scoase de cocori sunt impresionante: sunt prelungi (ca de trompeta) si pot fi auzite de la doi kilometri departare.

Cuibul construit de cocori - chiar si direct pe sol - are forma unei movilite “captusita" cu vegetatie (in special frunze ale unor plante care traiesc in preajma apelor). Femela face de obicei doua oua, care vor fi clocite - de ambii “parinti" - vreme de 28 - 31 de zile. Dupa iesirea din ou, puiul este luat in grija de “tata", care il apara impotriva pericolelor de tot felul. Dupa 65 - 70 de zile, cand puiul incepe sa zboare, riscul de a fi atacat si prins scade foarte mult.

Cocorii - din toate rasele - sunt omnivori (adica se hranesc atat cu substante vegetale, cat si cu substante animale). Ei mananca insecte, deseuri, boabe de cereale, ghinde, nevertebrate de tot felul, broaste, soparle, rozatoare mici si chiar serpi.

Cocorii erau, candva, foarte raspanditi, dar numarul lor a inceput sa scada continuu din cauza degradarii habitatului (adica a suprafetelor care pot fi locuite de aceste pasari). Este vorba in special despre mlastinile care au fost asanate (adica s-a inlaturat surplusul de apa) si care ar fi fost “casa" preferata de sute sau mii de perechi de cocori.



1. Cocorul mare
2. Cocorul negru
3. Cocorul monah
4. Cocorul canadian
5. Cocorul american
6. Cocorul japonez
7. Cocorul alb
8. Cocorul indian
9. Cocorul australian
10. Cocorul siberian
11. Cocorul motat
12. Cocorul balerin
13. Cocorul albastru
14. Cocorul incoronat
15. Cocorul sudic incoronat


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.