Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jack Spintecatorul
155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kate Middleton: Urmatoarea regina a Angliei
375 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Familia Rothschild
293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hyde Park-Londra
930 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele calatoriei regale Ep2
308 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai frumoase comori ale Printesei Diana
221 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nunta regala: stil Bali
292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele trenului regal – britanic
306 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Culoarele Puterii- In caleasca regala
819 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Podisul Bas Hemsin - Familia Kecici |
105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Jack Spintecatorul -A facut parte din familia regala?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.05.2018  Adauga la favorite 425 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
AcasaIstorie Ascunsa
Alteta Sa, Jack Spintecatorul – A facut ucigasul parte din familia regala? Istorie ascunsa Niciun comentariu


Jack Spintecatorul este, probabil, cel mai cunoscut criminal in serie. Desi multi specialisti s-au incumetat sa investigheze oribilele crime pe care acesta le-a comis, identitatea lui ramane un mister pana in ziua de azi.

Au fost avansate numeroase teorii privind persoana care s-a ascuns in spatele acestui pseudonim, dar niciuna nu a fost demonstrata pana acum.

Una dintre ele afecteaza chiar Casa Regala britanica si, daca s-ar dovedi adevarata, ar produce prejudicii de imagine teribile monarhiei britanice. Cel banuit ca ar fi fost Jack Spintecatorul este printul Albert Victor, nepotul Reginei Victoria.

Cinci crime nerezolvate
Jack Spintecatorul
Printul Albert Victor in perioada crimelor „Spintecatorului"

Putine cazuri bantuie imaginatia populara asa cum au facut-o crimele din Whitechapel. Timp de aproape cinci ani, Jack Spintecatorul a stat la panda pe strazile intunecate ale Whitechapel, unul dintre cele mai sarace cartiere din Londra.



A ucis si a mutilat cinci prostituate si a terorizat ani de-a randul populatia capitalei britanice. In ciuda declansarii unor cautari febrile, identitatea ucigasului nu a fost niciodata descoperita.

Tocmai faptul ca politia nu l-a identificat niciodata pe criminal i-a determinat pe unii sa lege identitatea lui Jack Spintecatorul de sferele inalte ale puterii de la Londra.

Un print nu tocmai stralucit
Jack Spintecatorul
O ilustratie reprezinta politia descoperind cadavrul uneia dintre victimele lui Jack Spintecatorul. Victima este, probabil, Catherine Eddowes. Londra, Anglia, sfarsitul lui septembrie 1888

Potrivit unei teorii, crimele nu fusesera comise de un psihopat. In schimb, ele au fost o tentativa de a musamaliza un secret care putea sa zguduie din temelii monarhia britanica.

Scandalul il avea in prim-plan pe tanarul nepot al Reginei Victoria, Printul Albert Victor. Printului Albert i s-a pastrat amintirea unui tanar cumsecade, insa nu prea stralucit.



Scurta lui viata a fost marcata de cateva scandaluri. De-a lungul vietii sale de adult, Albert a fost urmarit de zvonuri privitoare la homosexualitatea sa (care, pe atunci, era ilegala).

Astfel de zvonuri au prins avant in 1889, cand politia a inchis un bordel destinat homosexualilor. Mai apoi, politistii au descoperit ca unul dintre clientii bordelului avea legaturi cu printul.

In ciuda zvonurilor care spuneau ca printul insusi vizitase bordelul, nimic nu s-a putut dovedi. Si nu exista dovezi irefutabile care sa ateste ca Albert chiar era homosexual.

Teoria nr. 1 – Razbunarea printului Albert Victor
Jack Spintecatorul
Printul Albert Victor si bunica sa, Regina Victoria

Insa, in anii ’60, un alt zvon, mult mai intunecat, a iesit la iveala: printul ar fi fost, de fapt, Jack Spintecatorul. Teoria a fost propusa de Stephen Knight, in cartea „Jack Spintecatorul: Solutia Finala". In esenta, in spatele acestei teorii se afla doua povesti.



Prima poveste spune ca Albert a contractat sifilis de la o prostituata, in timpul unei calatorii in Indiile de Vest. De-a lungul anilor, boala a progresat si a inceput sa-i atace creierul.

Atins de nebunie, Albert s-ar fi decis sa se razbune pe prostituatele din Londra. Pret de cativa ani, Printul ar fi comis o serie de crime oribile, pe care astazi i le atribuim lui „Jack Spintecatorul".

Teoria nr. 2 – Familia Regala si-a aparat imperiul

London Daily Post anunta pe prima pagina din editia din 9 noiembrie 1888 ca Jack Spintecatorul a comis a cincea crima

A doua teorie nu il leaga in mod direct pe Albert de crime. In schimb, teoria spune ca monarhul s-ar fi indragostit de o tanara catolica din Whitechapel. Cei doi s-ar fi casatorit in secret si ar fi avut un copil.

Insa ideea ca prezumtivul mostenitor al tronului ar avea un copil cu o fata de rand (care mai era si catolica) era de neacceptat pentru Familia Regala.



Potrivit acestui scenariu, crimele lui Jack Spintecatorul erau opera unor agenti ai Familiei Regale. Acestia i-ar fi ucis pe toti cei care stiau despre casatoria secreta si copilul printului.

Desigur, nu exista vreo consemnare potrivit careia vreo persoana de la acea vreme ar fi sugerat ca Familia Regala se afla in spatele crimelor lui Jack Spintecatorul. Astfel de teorii par a fi prins radacini cel mai devreme in anii ’60.

Jack Spintecatorul
O ilustratie din presa vremii anunta cititorii ca vor afla ultimele detalii in cazul crimelor din Whitechapel

Insa exista o problema evidenta legata de teoria potrivit careia Printul Albert Victor era Jack Spintecatorul. In primul rand, Albert nu se afla in Londra atunci cand au fost comise crimele.

Iar teoria potrivit careia Familia Regala ordonase crimele pentru a musamaliza casatoria lui Albert este la fel de improbabila. Principalul izvor al acestei teorii este tot cartea lui Stephen Knight, „Jack Spintecatorul: Solutia Finala".



Cand a avansat teoria, Knight s-a bazat pe marturia unui barbat care sustinea ca bunica lui era fata care se maritase cu Albert. Astfel, acest barbat ar fi fost mostenitorul legitim al tronului.

Knight sugereaza ca a existat o conspiratie masonica de amploare pentru a ascunde faptasul acestor crime. Astfel, s-a pretins ca crimele erau infaptuite de un criminal in serie nebun.

In acest fel, prietenii bine situati ai Familiei Regale si fratii lor din Masonerie l-ar fi inventat pe „Jack Spintecatorul".

E posibil ca Printul Albert Victor sa fi fost Jack Spintecatorul?
Jack Spintecatorul
O reconstituire a scenei uneia dintre crimele lui Jack Spintecatorul. Victima: Mary Jane Kelly. Reconstiuirea a fost facuta dupa fotografii si detaliile din raportul medicului legist, document care a fost pierdut aproape un secol, pana in 1987, cand un anonim misterios l-a expediat prin posta celor de la Scotland Yard

Cele doua scenarii de mai sus sunt interesante. Insa nu exista aproape nicio dovada credibila care sa le sprijine.



Majoritatea afirmatiilor lui Knight sunt bazate pe dovezi circumstantiale si pe speculatii. De asemenea, nu exista nicio dovada concreta ca femeile ucise de Jack Spintecatorul ar fi stiut ceva ce i-ar fi facut pe masoni sa vrea sa le ucida.

Si nu exista nicio dovada ca aceste femei l-ar fi intalnit vreodata pe printul Albert Victor. Victimele lui Jack Spintecatorul erau, in mare parte, tinere prostituate care traiau intr-o zona saraca, cu infractionalitate ridicata.

Erau genul de femei vulnerabile, pe care ucigasii psihopati tind sa le ia drept tinte. Astfel de victime ne arata ca ucigasul era exact tipul de persoana pe care politia o cauta.

Studiind cazul, nu prea te alegi cu impresia ca era vorba de niste femei care fusesera victimele unei conspiratii regale de amploare. Deocamdata, cel putin, nu se poate stabili nicio legatura certa intre Albert Victor sau cineva din Familia Regala si crime.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.