Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cunoasterea uitata
589 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mumiile uriase din China
890 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul Ierusalimului: Templul lui Solomon |
219 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul Insulei Pastelui
742 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Evolutia pasarilor: misterul dinozaurilor cu pene
35 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele OZN-urilor | Documentar complet
284 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele OZN-urilor | Documentar complet
132 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul santurilor paralele din Malta- „Caile ferate"
446 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul lui Solomon -Misterul Ierusalimului:
269 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele OZN-urilor
325 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Misterul se adanceste:50 de linii Nazca noi, descoperite

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.04.2018  Adauga la favorite 399 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Gravate in desertul peruan in urma cu mii de ani, enigmaticele linii Nazca ne fascineaza in continuare. Peste o mie de desene misterioase sunt presarate pe solul nisipos al provinciei Nazca.

Ele sunt ramasitele unei civilizatii practic necunoscute, iar eforturile de descifrare a acestora este departe de a se fi incheiat. Dar iata ca asa-numitele linii Nazca ne rezerva noi si noi surprize.

Recent, arheologii peruani, „inarmati" cu mai multe drone, au descoperit 50 de noi astfel de desene. Ele se afla in provincia invecinata, Palpa, si sunt aproape invizibile ochiului uman
Nimeni nu stie cu exactitate la ce foloseau aceste desene. Mai mult, perioada in care ele au fost realizate este inca subiect de dezbatere
Cea mai raspandita teorie sustine ca ele au fost realizate cu aproape 2.000 de ani in urma de catre civilizatia botezata de istorici cu acelasi nume: Nazca.

Potrivit unor arheologi, oamenii din civilizatia Nazca ar fi construit aceste desene impresionante, vizibile doar din aer, prin aranjarea la sol a unui numar mare de pietricele.

O alta teorie sustine ca liniile Nazca sunt mult mai vechi si au fost construite de o civilizatie inca necunoscuta si care avea cunostinte avansate.
Indiferent care teorie este adevarata, cert este ca liniile Nazca nu inceteaza sa ne surprinda. Spre exemplu, celebrele linii Nazca sunt mult mai raspandite decat se credea initial.

Cu ajutorul imaginilor surprinse de drone, arheologii au descoperit recent peste 50 de desene noi si misterioase. Ele par a fi cu cateva secole mai vechi decat cunoscutele linii Nazca si pun intr-o lumina noua istoria zonei.
Cercetatorii au descoperit noile desene dupa ce au studiat imaginile captate de drone si scanarile 3D facute in zona.

Cu ajutorul acestor noi tehnologii, ei au identificat zeci de imagini nedetectate pana acum. Din cauza eroziunii si a degradarii, nu mai erau vizibile, dar cercetatorii au reusit sa le aduca la lumina.
Unele dintre desenele descoperite recent infatiseaza animale. Potrivit cercetatorilor, unele dintre acestea apartin culturii Nazca, civilizatie care ar fi trait in zona intre anii 200 si 700 e.n.

Totusi, ei banuiesc ca multe dintre imaginile noi au fost realizate de culturile Paracas si Topara cu cateva sute de ani mai devreme, intre 500 si 200 i.e.n.

Spre deosebire de celebrele lunii Nazca (desenele arhicunoscute), ce pot fi observate din aer, figurile nou-descoperite au fost amplasate pe dealuri, pentru a putea fi vazute de la sol.

Noua descoperire schimba ideile cercetatorilor despre aceste desene misterioase, a declarat arheologul Johny Isla pentru National Geographic.

Isla lucreaza pentru Ministerul Culturii din Peru si se ocupa de restaurarea si conservarea liniilor Nazca.

„Aceste descoperiri ne arata ca exista o traditie de peste o mie de ani care precede celebrele figuri ale culturii Nazca. Astfel, se deschide calea pentru noi ipoteze privind functia si semnificatia acestor desene", a afirmat Isla.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.