Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dermatita seboreica (partea 2)
585 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dermatita seboreica (partea 3)
596 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dermatita de contact
580 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dermatita seboreica (partea 1)
521 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salazionul
1.008 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dishidroza
1.121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Semne si simptome de adenopatie
2.352 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frunzele de morcov
487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aloe Vera!
271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alergia la latex: ce este si cum se manifesta?
1.095 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Dermatita atopica

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.11.2017  Adauga la favorite 1.171 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Aceasta afectiune cronica se manifesta prin aparitia unor leziuni de eczema acuta (placi rosii, inflamate, care pot avea vezicule cu lichid pe suprafata si care sunt insotite de o senzatie de mancarime foarte intensa) sau cronica (placi ingrosate, cu descuamare si fisuri pe suprafata) aparute pe un fond de piele uscata (xeroza cutanata). Leziunile pot fi restranse la anumite zone caracteristice (fata, zona de plica a cotului, regiunea din spatele genunchilor, zona cervicala) sau pot fi extinse, cuprinzand o suprafata semnificativa de piele. Functia de bariera cutanata a pielii este afectata in dermatita atopica, iar aceasta afectare se agraveaza in cursul anotimpului rece. Astfel, temperaturile scazute provoaca o si mai mare uscaciune a pielii si favorizeaza aparitia leziunilor acute de eczema sau agravarea formelor cronice, crescand si riscul de infectii locale si alergii.

Pentru tratamentul acutizarilor aparute in sezonul rece se folosesc aceleasi principii de tratament ca in cazul oricaror alte cauze de acutizari. Cel mai frecvent tratament local utilizat este cel cu dermatocorticoizi, urmat de inhibitorii de calcineurina, care sa amelioreze rapid inflamatia de la nivelul leziunilor. Daca leziunile evolueaza cu vezicule si fisuri ce se pot suprainfecta, se prefera adaugarea la terapie a unui antibiotic local. De baza si esentiala este emolierea corecta si de durata a pielii, ceea ce va determina refacerea barierei cutanate, cu vindecarea leziunilor si preventia aparitiei unor leziuni noi. Pentru o hidratare satisfacatoare, produsele emoliente, fie ca sunt sub forma de crema, lotiune sau lapte de corp, se recomanda a fi aplicate de doua ori pe zi. In unele cazuri este nevoie si de alte aplicari in cursul unei zile, mai ales la iesirea in aerul rece, pe zonele care sunt mai expuse la frig si neacoperite de haine groase. Aplicarea emolientului in cantitatea si cu frecventa recomandata este esentiala pe toata durata sezonului rece, ca masura ce va preintampina noi episoade acute.

Respectarea unor masuri legate de conditiile din mediul ambiat poate ajuta la o vindecare mai rapida si la preventia unor eventuale noi episoade acute. Printre aceste masuri se regasesc urmatoarele: mentinerea unui mediu cu umiditate adecvata in locuinta, evitarea bailor lungi si cu apa fierbinte, evitarea aplicarii pe piele a unor produse care sa usuce excesiv pielea, cum ar fi sapunurile agresive sau solutiile alcoolice.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.