Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  CE SPUNE LIMBA TA despre STAREA SANATATII TALE
433 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE SPUNE LIMBA TA despre STAREA SANATATII TALE
384 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 Sfaturi de sanatate mentala
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce spun unghiile despre sanatatea ta
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa stii despre Vitamina K?
242 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SANATATEA CREIERULUI, DEPENDENTA DE ODIHNA
206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 alimente pentru sanatatea ochilor
235 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 Mancare rea sub acoperire
1.172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anatomia si fiziologia inimii umane animatie medicala 3D
107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOP 5 ALIMENTE LA CARE TREBUIE SA RENUNTI
317 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce spun limba si saliva despre sanatatea ta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.11.2017  Adauga la favorite 1.068 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Saliva poate trada o multime de probleme de sanatate, trebuie doar sa fii foarte atent la semnalele pe care aceasta ti le transmite – Iata ce spune saliva ta despre starea de sanatate!

Lipsa salivei – senzatia de gura uscata este una neplacuta, pe care cu totii am experimentat-o la un moment dat. Unul dintre cele mai comune motive pentru care cantitatea de saliva ste redusa este tratamentul cu anumite medicamente. Spre exemplu, medicamentele pentru decongestionarea nazala, dar si antihistaminicele determina aparitia senzatiei de gura uscata intrucat reduc semnificativ cantitatea de saliva. In asemenea perioade, hidrateaza-te corespunzator si spala-te pe dinti mai des, pentru a preveni problemele dentare.

Alte cauze care determina scaderea cantitatii de saliva sunt: fumatul, chimioretapia sau radioterapia, anxietatea ori bolile precum Parkinson sau HIV.

Saliva in exces – cantitatea mare de saliva poate indica, in cazul femeilor, o sarcina. Schimbarile hormonale din timpul sarcinii pot cauza greturi puternice, precum si saliva in exces. O guma mentolata, fara zahar, te va ajuta sa remediezi situatia.

Saliva de culoare alba, cu textura lipicioasa – atunci cand saliva capata o culoare alba si i se schimba si textura, e posibil sa fie vorba despre o infectie orala precum candidoza bucala, cauzata de infectia cu ciuperca Candida Albicanis. Mergi la medic si acesta iti va prescrie un tratament antifungic pentru curatarea cavitatii bucale.

Saliva a devenit foarte acida – pH-ul cavitatii bucale trebuie sa fie in jur de 7, potrivit specialistilor. pH-ul poate fi masurat rapid de catre medicul stomatolog, care te poate preveni daca descopera probleme. Saliva cu aciditate crescuta poate eroda dintii. Poti combate aciditatea salivei consumand alimente bogate in arginina precum carnea rosie ori carnea de pui.

Saliva este amara sau acra – gustul acru sau amar al salivei poate indica reflux gastroesofagian. Aciditatea crescuta a stomacului si refluxul pot determina schimbarea gustului salivei. Un medic te poate ajuta, cu sfaturi sau cu tratament, sa rezolvi aceasta problema sau sa tii simptomele sale sub control.

Saliva are o textura lipicioasa – saliva lipicioasa apare daca te deshidratezi sau daca obisnuiesti sa respiri pe gura. Straduieste-te sa respiri numai pe nas si nu uita sa te hidratezi, iar aceasta problema va disparea complet.

Saliva ofera limbii tale o culoare pala – scoate-ti limba din gura si uita-te in oglinda. Daca observi ca limba a capatat o nuanta pala, e posibil sa suferi de un deficit de fier, care determina, la randului lui, instalarea anemiei. Daca observi o asemenea problema, comunica-i medicului tau generalist acest lucru.

Saliva tradeaza o multime de afectiuni asa ca si tu, dar si medicul tau puteti monitoriza culoarea si textura salivei pentru a depista din timp problemele medicale.

Specialistii au facut chiar si o legatura intre saliva si stres. Stresul schimba compozitia salivei, glandele salivare secretand un anumit tip de enzime atunci cand suntem expusi la factori de stres.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.