Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  5 alimente pentru sanatatea ochilor
235 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 Sfaturi de sanatate mentala
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scapi de constipatie- Cipri Kaiser-
1.018 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente sanatoase pentru slabit
1.591 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 Sfaturi, cum sa iti Intretii sanatatea mintala
413 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 sfaturi pentru a dormi mai bine
467 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 sfaturi pentru un somn odihnitor in timpul pandemiei
737 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pentru o vedere si o memorie mai buna
285 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o toamna sanatoasa
863 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sarea pentru sanatatea noastra
638 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cinci sfaturi pentru sanatatea ochilor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.10.2017  Adauga la favorite 751 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Eatingwell.com te invata cinci trucuri care te ajuta sa ai ochi mai sanatosi.

1. Mareste-ti aportul de antioxidanti

Mai multe studii au aratat ca persoanele care au un nivel redus de antioxidanti in organism au un risc mai mare de a se alege cu degenerescenta maculara. Iar printre antioxidantii care par a proteja in mod deosebit ochii de aceasta afectiune se numara vitamina C (din citrice, kiwi, broccoli), vitamina E (uleiuri vegetale, nuci si avocado) si luteina si zeaxantina - nutrienti care abunda in legume cu frunze verzi (spanac, varza kale).

Esti pasionat de cumparaturile online? Atunci e momentul sa descoperi si tu adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine rapid pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Este primul credit pentru care nu trebuie sa treci deloc pe la banca! Iar banii iti intra in cont in doar cateva minute. Asta da breaking news! Afla mai multe.

Deocamdata nu se stie in mod cert cum iti protejeaza ochii acesti antioxidanti, dar specialistii banuiesc ca se acumuleaza in retina, unde combat radicalii liberi - compusi care deterioreaza celulele prin privarea lor de oxigen. In plus, luteina si zeaxantina pot actiona ca ochelari de soare naturali, ajutand la formarea pigmentului macular - un fel de filtru care blocheaza unele raze solare.

2. Consuma oua (intregi)

Galbenusurile sunt de asemenea bogate in luteina si zeaxantina, dar multi oameni le evita din cauza temerilor legate de colesterol. Mai multe cercetari conduse de Thomas Wilson, profesor in cadrul Universitatii Massachusetts-Lowell, au aratat insa ca persoanele care au consumat zilnic oua, doua pe zi chiar, si-au sporit semnificativ cantitatea de luteina si zeaxantina, fara sa aiba parte si de o marire a nivelului colesterolului "rau" (LDL).
Daca medicul tau nu iti impune restrictii la acest aliment, poti consuma unul pe zi (un galbenus mare are cam 200 de miligrame de colesterol. Asociatia Americana a Inimii recomanda limitarea aportului de colesterol la 300 de miligrame zilnic). Poti amesteca oul cu spanac, pentru si mai multi nutrienti benefici sanatatii ochilor.

3. Mananca peste gras

O analiza ale carei concluzii au fost date publicitatii recent, realizata pe baza a noua studii ce au inclus mai mult de 88.000 de participanti, a aratat ca persoanele care consumau cel putin doua portii de peste gras pe saptamana (somon, sardine, macrou, hering, pastrav) aveau un risc cu o treime mai mic de a dezvolta degenerescenta maculara avansata.

Si asta deoarece acizii grasi omega-3, care se gasesc din abundenta in pestele gras, sunt componenti-cheie ai celulelor din retina. Acidul gras DHA se gaseste in concentratii mai mari in retina, fata de oricare alta zona a corpului si de aceea un deficit in acest sens poate declansa boala.

In plus, crustaceele, cum ar fi stridiile sau crabii, ofera cantitati mari de zinc - un alt nutrient care se gaseste in retina si care te poate proteja de afectiunea mentionata.

4. Ia in considerare un supliment

Desi este bine ca toti nutrientii sa ii oferi organismului printr-o alimentatie variata si echilibrata, daca ai factori de risc in ceea ce priveste degenerescenta maculara legata de varsta (cum ar fi istoricul familial) este bine sa intrebi un oftalmolog despre ce supliment sa iei (de preferat este unul care sa contina circa 10 miligrame de luteina, 2 miligrame de zeaxantina si acizii grasi DHA si EPA - un gram in total).

5. Mentine-ti tensiunea arteriala si greutatea in limite normale

Persoanele care au o tensiune arteriala ridicata prezinta un risc mai mare de a fi diagnosticate cu degenerescenta maculara legata de varsta, deci reducerea ei poate micsora riscul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.