Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ceai detoxifiant de lamaie si ghimbir
1.109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de ghimbir
1.209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colesterol marit? Redu-l cu ceai verde!
672 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O radacina poate ajuta in lupta cu BOLILE FICATULUI
935 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceai de patrunjel pentru slabire 5 kilograme in 3 zile
577 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trei ceaiuri racoritoare
731 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boli de ochi - remedii naturiste
1.093 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 CEAIURI EXTRAORDINARE CE PREVIN ATACUL DE CORD,
253 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ghimbirul alunga greata.
692 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  9 Alimente benefice ficatului gras (steatoza hepatica)
808 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Invitatie la ceai

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.03.2017  Adauga la favorite 822 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cand ceaiul a fost introdus in Europa, regina Elisabeta I mai avea inca mult de trait, iar Rembrand avea doar sase ani. La inceput, datorita pretului foarte ridicat, ceaiul era bautura nobilimii bogate. Era vandut numai in farmacii, alaturi de condimentele din import, precum ghimbirul si scortisoara. Pe vremea aceea, era considerat un produs miraculos, un panaceu universal, menit a vindeca orice afectiune, de la pietre la rinichi, pana la migrene, vertij sau colici. Chiar daca ulterior acest fapt s-a dovedit a fi doar in parte adevarat, nu putem neglija virtutile sale relaxante, tonifiante, energizante ale ceaiului.

Nu este o coincidenta faptul ca Anna Russel, sotia celui de-al saptelea Duce de Bedford, care a introdus in Anglia obiceiul „ceaiului de la ora 5", folosea aceasta licoare pentru a alunga starea de slabiciune si depresie ce o cuprindea pe parcursul zilei. Stia intuitiv ca, intr-un fel anume, lichidul aromat si fierbinte, ii facea bine. Ulterior cercetarile au confirmat: nutrientii continuti in frunzele de ceai au proprietatea de a reduce considerabil nivelul de anxietate.

Desi ceaiul verde este considerat a fi cel mai sanatos, ceaiul negru este in egala masura recomandat de medici si apreciat de consumatori. Antioxidantii flavonoizi (o categorie de supernutrienti) continuti in fiecare sortiment sunt usor diferiti, dar, si intr-un caz si in celalalt, au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi (provocati de poluare, stres, fumat si alti factori de mediu), reduc nivelul de colesterol, asigura sanatatea sistemului nostru circulator si reduc tensiunea arteriala. Cu alte cuvinte, ceaiul este perfect pentru inima ta.

Un posibil avantaj al ceaiului verde asupra celui negru este accelerarea metabolismului bazal. Ultimele studii au aratat ca, daca bei zilnic sase cani de ceai verde, organismul arde un plus de 100 de calorii.

Ce altceva mai trebuie sa stii despre aceasta bautura miraculoasa?
1. Contrar unor zvonuri care au vehiculat anul trecut in presa de specialitate, daca iti place, poti sa adaugi lapte in ceai, fara a-ti fi teama ca ii diminuezi efectele benefice. Laptele nu blocheaza absorbtia antioxidantilor, cum s-a spus, in schimb, impiedica taninul din ceai sa iti pateze dintii.

2. Ceaiul nu te deshidrateaza. Testele facute pe alpinisti (unul dintre cele mai solicitante sporturi) au dovedit ca ceaiul are aceleasi proprietati de hidratare cu apa.

3. Ceaiul limiteaza absorbtia fierului din produsele non-animale (cerealele de la desert, nuci si spanac). Atunci cand din meniul tau fac parte aceste alimente, inlocuieste, la masa respectiva, ceaiul cu suc de portocale. In schimb, daca la micul dejun consumi oua, nimeni nu te impiedica sa te rasfeti cu o cana de ceai.

4. Cantitatea optima de antioxidanti se elibereaza prin infuzarea ceaiului timp de trei minute. Frunzele elibereaza mai multi antioxidanti decat praful din pliculete. Uita definitiv variantele instant sau semipreparate. Cel mai mic nivel de antioxidanti este continut in ceaiurile instant sau ice tea.

5. Cafeina si teina (a nu se confunda cu teanina, care este un aminoacid continut exclusiv in ceai, cu proprietati de relaxare) sunt una si aceeasi substanta. Cafeina are proprietatea de a energiza organismul. O cana medie de ceai contine 40 mg de cafeina/teina, adica jumatate din cantitatea pe care o ingerezi dintr-o cana de cafea. Cu cat fierbi ceaiul mai mult, cu atat cantitatea de cafeina e mai mare. Exista si variante decofeinizate de ceai, dar acestea iti lasa senzatia de gura uscata.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.